4.79/5 sur 605 avis

Hoe verlies je buikvet?

U voelt zich tijdens uw vakantie niet op uw gemak op het strand vanwege uw vet dat zich in de onderbuik heeft opgehoopt? Geen paniek, we zijn er voor je en om je te vertellen waar het vandaan komt en hoe je er vanaf kunt komen om volgende zomer trots een nieuw lichaam te laten zien op een snelle en niet-invasieve manier! 

Wat veroorzaakt vet in de onderbuik?

Vet met een onderbuik is de ophoping van extra buikvet in de buikgordel, vandaar de vaker gebruikte naam “ buikvet ”. Het geeft het uiterlijk van een “ boei ” in de onderbuik, die esthetisch kan storen. Het is belangrijk om te verduidelijken dat men zich niet schuldig moet voelen, omdat dit iets heel gewoons is, vooral bij vrouwen vanwege hormonen. 

 • Dieet: Een van de meest voorkomende oorzaken is overeten op ongezonde manieren en op de lange termijn geen fysieke activiteit uitoefenen. Meer calorieën consumeren dan je elke dag verbrandt, veroorzaakt een onbalans in je energie, wat weer leidt tot gewichtstoename. Daarom is regelmatige lichaamsbeweging sterk aanbevolen.
 • Ouder worden: Leeftijd is een andere factor. Naarmate je ouder wordt, vertraagt je stofwisseling op natuurlijke wijze en neemt het totale lichaamsvet geleidelijk toe. Het is een bekend feit dat vrouwen over het algemeen een hoger vetpercentage krijgen dan mannen. De belangrijkste oorzaak is de menopauze, die een verandering in de verdeling van vet teweegbrengt.
 • Andere factoren: erfelijkheid is een factor die ervoor kan zorgen dat je meer aankomt in de buikstreek. Tot slot kunnen stress en hormonale veranderingen de oorzaak zijn van deze ophoping.

Welk dieet moet je volgen om buikvet te verliezen?

Het is geen geheim: als je geen vet wilt opbouwen in je buikstreek, moet je letten op wat je eet, waarbij je bepaalde voedingsmiddelen bevoordeelt en andere elimineert. 

 • “Voorraadvet”: dit soort voedsel moet je absoluut uit je dieet schrappen. Hieronder vallen snoep, bewerkte voedingsmiddelen, crackers, frisdrank, gefrituurd voedsel, enz.
 • “Goede vetten”: er zijn ook dit soort vetten, maar deze keer hoef je ze niet uit je dieet te schrappen – integendeel zelfs. Dit zijn onder andere olijfolie, avocado en oliehoudend fruit. Maar overdrijf het niet. 
 • “Vetverbranders: dit soort voedsel moet je aanmoedigen. Dit zijn onder andere citroenen, broccoli, ananas, groene thee, paprika en haverzemelen.
 • Vezelrijk: voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels moeten ook worden aangemoedigd. Dit zijn onder andere artisjokken, linzen, kokosnoot, pruimen en volkoren granen.
 • Eiwit: er gaat niets boven het eten van voedsel met een hoog eiwitgehalte. Dit geldt vooral voor kip en vis zoals tonijn, zalm en garnalen, maar ook voor eieren en zuivelproducten.

Wat zijn de natuurlijke oplossingen om vet te verbranden?

Het is belangrijk om te weten dat het moeilijk, zo niet bijna onmogelijk is om gewichtsverlies te lokaliseren. Daarom moet je actie ondernemen om je hele lichaam af te slanken. Het goede nieuws is dat het buikvet het eerst verloren gaat als je afvalt. 

 • Creëer een calorietekort: wanneer u wilt streven naar verlies van overtollig buikvet, is een calorietekort essentieel. Dit houdt in dat je meer calorieën verbrandt dan je verbruikt. Om dit te doen, moet je een schatting maken van het aantal calorieën in je eten en wat je verbrandt met activiteit.
 • Sporten: duuractiviteit is het beste. Hieronder vallen stevig wandelen, hardlopen, fietsen en touwtje springen. Kies degene die het beste bij je past en zorg ervoor dat je het meerdere keren per week doet voor een optimaal resultaat. Je kunt dit ook combineren met gerichte buikspieroefeningen om je buikspieren te vormen en te versterken. 
 • Drink water: dit houdt je goed gehydrateerd, vergemakkelijkt de darmtransit, voert gifstoffen af en voorkomt vooral knabbelen, wat kan leiden tot vetophoping. Het is daarom aan te raden om 2 liter water per dag te drinken. Om een platte buik te bevorderen, kun je je dag beginnen met warm citroenwater. 
 • Verminder je stress: stress leidt tot de productie van grote hoeveelheden van een hormoon dat cortisol heet. Cortisol verhoogt de bloedsuikerspiegel en als je lichaam het niet nodig heeft, slaat het het op in je buikstreek.

Hoe vet te verliezen in de onderbuik met esthetische geneeskunde?

 • EMSCULPT NEO: deze behandeling ontwikkelt de spieren van de buik en verwijdert visceraal en plaatselijk vet. De resultaten zijn al na 4 sessies zichtbaar!
 • Coolsculpting Elite: is een afslankings- en lichaamscontouringapparaat dat gebruik maakt van cryolipolyse. Het bestaat uit het permanent vernietigen van plaatselijk vet met behulp van koude. Wanneer de cellen bevroren zijn, kristalliseren ze en worden ze geleidelijk op natuurlijke wijze door het lichaam geëlimineerd. Deze behandeling kan worden gecombineerd met EMSCULPT NEO.
 • Legend Pro: is voornamelijk geïndiceerd voor de behandeling van cellulitis, maar kan ook worden gebruikt voor de behandeling van lichte vetophopingen. In het algemeen werkt het om het lichaam in zijn geheel te verstevigen door het in vorm te brengen.  Het is belangrijk om te weten dat er meerdere behandelingen tegelijkertijd kunnen worden uitgevoerd om de resultaten te optimaliseren.
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg