4.81/5 sur 507 avis

Hoe verzorg je een donkere huid?

De donkere huid heeft een aantal kenmerken die verschillen van die van de lichte huid. Ze is ook vatbaarder voor oneffenheden. En net daarom is het belangrijk om routines en behandelingen aan te passen. Wat wordt aanbevolen voor de verzorging van een donkere huid? 

Wat zijn de kenmerken van een donkere huid? 

Droogheid bij de donkere huid.

De zwarte of gemengde huid heeft de neiging gemakkelijker uit te drogen, vooral bij blootstelling aan een droog klimaat. In Europa bijvoorbeeld, waar de vochtigheid rond de 80% schommelt, houdt de zwarte en gemengde huid minder goed water vast. Bijgevolg is de donkere huid vatbaarder voor uitdroging. Daarom is het erg belangrijk om de huid regelmatig te hydrateren. HydraFacial is ideaal voor de verzorging van een donkere huid. 

De naam zegt het zelf. De HydraFacial, wereldwijd bekend om zijn superhydraterende werking, vermindert de tekenen van veroudering en verstevigt de huid tot in de diepste lagen. De behandeling op basis van botanische en voedende ingrediënten helpt donkere vlekken te verminderen, verstopte poriën te minimaliseren, littekens te verbeteren, de teint te egaliseren, enz.

Je hebt het al door: deze wellnessbehandeling geeft de zwarte en getinte huid de hydratatie die nodig is om er mooi en gezond uit te zien. Ontspan en zeg vaarwel aan een droge huid!

*De Hydrafacial kan gecombineerd worden met de Oxyface voor maximale voordelen. 

De donkere huid en hyperpigmentatie

Melanine is een donkerbruin pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van de huid. We spreken van hyperpigmentatie bij een bovenmatige productie van melanine. Gelokaliseerde hyperpigmentatie uit zich in de vorm van donkere vlekken en een ongelijkmatige teint en daar ben je gevoeliger aan als je een donkere huid hebt. Er zijn verschillende oorzaken van hyperpigmentatie, maar het komt vooral door de schadelijke effecten van de zon (uv-straling) en onvoldoende zonnebescherming.

Mensen met een donkere huid hebben vaker last van donkere en gekleurde kringen

Het gebied rond de ogen is een van de meest kwetsbare en is gevoelig voor uitdroging. Hierdoor ontstaan de bekende donkere kringen. En ook al kunnen ze erfelijk zijn, de gekleurde huid is er vaak vatbaarder voor. Ze worden gekenmerkt door een zwarte/zeer bruine kleur.  

Er bestaat een oplossing voor dit probleem: regelmatig een milde peeling laten doen.

Hoezo mild? Eenvoudigweg omdat een donkere huid reactiever is en een oppervlakkige peeling dus minder agressief is bij een huid zoals deze.

Bij een milde dermatologische peeling wordt een chemisch middel op de huid aangebracht om de huid te peelen, lagen dode huidcellen te verwijderen en de aanmaak van collageenvezels te stimuleren. De chemische peeling is een techniek die wordt gebruikt om de huid weer te laten stralen en oneffenheden te verminderen door in te werken op de regeneratie van de huid en de celvernieuwing. 

*Denk eraan een zonnecrème met hoge beschermingsfactor te gebruiken na een peeling.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg