4.79/5 sur 601 avis

Hoe wallen onder de ogen te verwijderen?

Ben je het zat om constant moe uit je zakken onder je ogen te kijken? Dit is volkomen begrijpelijk en zelfs als het slechts een esthetisch ongemak is dat de oogcontour betreft, we zullen u ons beste advies geven om te corrigeren wat u als een klein fysiek defect beschouwt.

Wat zijn wallen onder de ogen?

Wallen onder de ogen zijn gewoon zwellingen van het onderste ooglid. Ze zijn het gevolg van een verzwakking van de huid, die zich ontspant om een zakje te vormen. De vetkussentjes glijden uiteindelijk weg om de ruimte op te vullen.

Wallen en donkere kringen mogen niet met elkaar worden verward. Donkere kringen zijn een donker worden van de huid als gevolg van een slechte bloedcirculatie.

Hoe vormen zich wallen onder de ogen?

Er zijn verschillende oorzaken voor wallen onder de ogen, waaronder slaaptekort, stress en huidveroudering. Ze ontstaan door een slechte microcirculatie van het bloed en het vasthouden van vocht in de weefsels. De belangrijkste reden voor het ontstaan van wallen is echter leeftijd. De huid rond de ogen is dun en reageert vrij snel op de tand des tijds. Daarom ontstaan wallen onder de ogen wanneer je huid zijn elasticiteit verliest.

Wat zijn de verschillende soorten wallen onder de ogen?

 • Vetzakjes: komen overeen met een progressieve verzakking van het onderste ooglid met ophoping van suborbitaal vet. Dit gebeurt vooral bij het ouder worden en gaat gepaard met huidveroudering.  Met het ouder worden verliest de huid ook haar soepelheid en stevigheid, wat leidt tot verslapte oogleden en het ontstaan van wallen onder de ogen.
 • Waterige wallen onder de ogen: dit zijn wallen die erg opvallen als je ’s ochtends wakker wordt, omdat er zich ’s nachts lymfe kan ophopen in het onderste ooglidgebied, waardoor er een tijdelijke zwelling onder de ogen ontstaat. Deze zwelling verdwijnt uiteindelijk in de ochtend.
 • Wallen door vermoeidheid en slaapgebrek: dit kan leiden tot verwijding van de bloedvaten en ophoping van vocht, wat zich kan uiten als wallen onder de ogen.
 • Wallen door allergieën: seizoensgebonden allergieën of allergische reacties kunnen wallen onder de ogen veroorzaken door ontstekingen en vochtophoping.
 • Losse huidwallen: Natuurlijke veroudering kan leiden tot een verlies aan elasticiteit van de huid, wat kan leiden tot verslapping en de vorming van wallen onder de ogen.

Hoe wallen onder de ogen op natuurlijke wijze verwijderen?

Als je echt last hebt van de esthetische uitstraling die het aan je ogen geeft, zijn er een aantal natuurlijke oplossingen om wallen te behandelen:

 • : Je kunt koudwatercompressen aanbrengen op het gebied waar wallen verschijnen om de zwelling te verminderen. Je kunt ook komkommerschijfjes op je ogen leggen, die effectief zijn dankzij hun ontstekingsremmende eigenschappen die inwerken op de verstopte ogen en de vorming van wallen.
 • Zorg ervoor dat je je slaap niet verwaarloost, door gemiddeld 7 tot 8 uur per nacht te slapen voor een gezonde levensstijl.
 • Let op je voeding en verminder vooral je zoutinname, want dat bevordert de ophoping van water.
 • Verminder of elimineer alle schadelijke stoffen zoals tabak en alcohol.
 • Make-up routine: Make-up kan je ook helpen om de verschijning van donkere kringen tijdelijk te verminderen. Donkere kringen concealer, aangebracht op het gebied rond de ogen, kan nuttig zijn als je direct resultaat wilt.

Wat zijn de beste voedingsmiddelen tegen wallen onder de ogen?

Het vasthouden van water kan ook wallen onder de ogen veroorzaken. Om te voorkomen dat je ’s avonds te veel drinkt, moet je je richten op bepaalde voedingsmiddelen.

 • Groenten, vooral die met grote hoeveelheden water. Ideale hydratatie bestaat uit het voorzien van ons lichaam van water, op voorwaarde dat het in staat is om het vast te houden. Rauwe of nauwelijks gekookte groenten kunnen het lichaam twee keer zo effectief hydrateren als een glas water. Dit betekent niet dat we moeten stoppen met water drinken, maar we moeten het met mate doen.
 • Je moet ook voor je nieren zorgen, die je interne waterbalans regelen. In de winter moet je vooral letten op je vitamine C-inname. Daarom moet je één stuk fruit per dag eten en kiezen voor kool, als salade of licht gekookt.
 • Als je ogen erg opgezwollen zijn als je ’s ochtends wakker wordt, is de lever daar ook verantwoordelijk voor. Daarom moet je die verwennen met aftreksels van oranjebloesem, rozemarijn en vooral brandnetel.

Hoe verwijder je wallen onder de ogen met esthetische geneeskunde?

Esthetische geneeskunde kan wallen onder de ogen niet verminderen, maar er zijn een aantal behandelingen beschikbaar om van holle kringen af te komen.

 • Injecties met hyaluronzuur: dit zeer bekende product wordt direct in donkere kringen geïnjecteerd om ze op te vullen tussen het bot en de spier. Het doel is om de huid van de onderste oogleden, die erg dun is, dikker te maken en zo de spieren en bloedvaten te camoufleren. Het voordeel van deze methode is dat er geen operatie voor nodig is. Bovendien zijn de resultaten onmiddellijk zichtbaar en bereiken ze hun hoogtepunt na 2-3 dagen. De ogen zijn 8 tot 12 maanden lang volledig gerevitaliseerd en energiek.

Chirurgie om wallen onder de ogen te verwijderen

Er is ook een chirurgisch alternatief, bekend als blepharoplastie, om ontsierende ooglidproblemen te corrigeren of het gezichtsveld te verbeteren van een patiënt die lijdt aan blepharoptosis.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg