Hoe werkt laserontharing?

Laten we het eens hebben over laserontharing. Je wil voorgoed afscheid nemen van je haartjes, maar je hebt nog een aantal vragen. Hoe werkt laserontharing? Is het pijnlijk? Voor wie is laserontharing geschikt? Hoe effectief is het?

Lazeo beantwoordt al je vragen over laserontharing.

Hoe werkt laserontharing?

Laserontharing bestaat uit het verwijderen van het haar bij de wortel. Het wordt niet uitgetrokken, in tegenstelling tot bij het gebruik van harsen of elektrische ontharing. Het haarzakje wordt vernietigd door een laserstraal zodat het haar niet meer kan teruggroeien . De golflengte van de laserstraal richt zich uitsluitend op de haarbollen zonder andere huidstructuren te beschadigen. De melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de haarkleur, absorbeert het licht dat de laser produceert, warmt op tot meer dan 60 °C en beschadigt de haarfollikel. 

De te ontharen oppervlakte wordt blootgesteld aan het licht van de laser. Elke laserpuls behandelt een oppervlakte van ongeveer twee vierkante centimeter of een tiental haartjes.

Hoe bereid je je voor op laserontharing? 

Stop met harsen en ontkleuren een maand voor de eerste behandeling. Scheer twee dagen voor de ontharing. Stop uitdrogende behandelingen (voor acne of andere).

Hoelang duurt laserontharing?

Dat hangt af van het te ontharen gebied, maar er zijn meerdere behandelingen nodig (8 tot 10) om alle haartjes te verwijderen met telkens een periode van 6 weken tussen de behandelingen. De benodigde tijd hangt af van de leeftijd, het huidtype en zelfs van de kenmerken van het haar. De duur van een behandeling varieert van 15 minuten tot 1 uur, afhankelijk van de oppervlakte.

Voor wie is laserontharing geschikt?

Helaas is laserontharing niet voor iedereen geschikt. Het is effectiever bij mensen met bruine of zwarte haartjes en een witte huid dan bij mensen met blonde of rode haartjes (die weinig melanine bevatten). Voor de blonde haartjes (kleine gebieden) is elektrische ontharing een goed alternatief. 

Is laserontharing pijnlijk?

Laserontharing is zo goed als pijnloos. De patiënt voelt alleen wat tintelingen in de behandelde gebieden. Sommige gebieden zijn pijnlijker dan andere (de bikinilijn of de kuiten bijvoorbeeld) en in sommige gevallen kan een verdovende crème worden gebruikt, hoewel het heel zelden voorkomt dat de cliënt dat nodig heeft. De koude lucht die de laser produceert, maakt de behandeling namelijk zeer draaglijk.

Is laserontharing definitief?

We kunnen niet echt spreken over definitieve ontharing, maar eerder over langdurige ontharing met minder haartjes die teruggroeien , afname van het aantal haartjes en hun diameter. Naarmate de behandelingen vorderen, blijven de haartjes steeds langer weg (van 4 weken bij het begin tot meerdere maanden) en is de ontharing steeds meer uitgesproken (de overgebleven haartjes zijn veel fijner).

Voor een perfect resultaat wordt een jaarlijkse onderhoudsbehandeling aanbevolen.

Laserontharing in de LAZEO-klinieken

Vooraleer je gebruik kan maken van laserontharing is een gratis consultatie met de arts verplicht. Zo kan worden nagegaan of er geen contra-indicaties zijn. Aan het einde van de consultatie wordt een offerte opgemaakt met het aantal behandelingen, de periode tussen de behandelingen en de keuze van de laser (Alexandrite of Nd Yag).

Laserontharing wordt niet gedekt door de sociale zekerheid. Bijwerkingen zijn zeldzaam en omkeerbaar. In het slechtste geval treedt er wat roodheid op die binnen de 24 uur verdwijnt. Het is belangrijk om blootstelling aan de zon te vermijden tijdens de behandelingen.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
FrankrijkFrankrijk