4.79/5 sur 605 avis

Laserontharing leeftijd: wanneer kunnen we beginnen?

Laserontharing is een populaire en effectieve methode geworden voor permanente ontharing. Velen vragen zich echter af op welke leeftijd het passend is om te starten met laserontharing, deze revolutionaire behandeling. Als je ook deze vraag hebt, zoek dan niet verder en ontdek alles wat je moet weten in dit artikel!

Laserontharing biedt een progressief permanente oplossing om ongewenst haar op elk deel van het lichaam en het gezicht te verwijderen. Het principe is simpel: de laser richt zich op de melanine die in het haar aanwezig is en verwarmt deze tot een hoge temperatuur waardoor hij letterlijk verdwijnt. Deze revolutionaire technologie vernietigt de lamp, haarschacht en al zijn componenten en zorgt ervoor blijvende resultaten.

De sleutel tot succes ligt in het kleurverschil tussen haar en huid: hoe donkerder het haar en de donkere pigmenten, hoe lichter de huid, hoe beter je kunt resultaat te behalen. Helaas is laserontharing niet effectief bij blond haar vanwege het lage melaninegehalte. U kunt dan uw toevlucht nemen tot elektrische ontharing, wat het beste alternatief is onder ontharingstechnieken.

Om afscheid te nemen van ongewenst haar, plan gemiddeld tussen de 8 en 10 sessies voor lichaamsdelen en tussen de 8 en 12 sessies voor gezichtsuitval. Het aantal behandelingen kan van persoon tot persoon verschillen, beïnvloed door hormonale en individuele factoren. Bij elke sessie kom je echter lange tijd dichter bij een gladde en zijdeachtige huid.

  • De puberteit bij vrouwen markeert de overgang van kindertijd naar volwassenheid. Gedurende deze periode treden veel fysieke en hormonale veranderingen op. Het omvat dan de ontwikkeling en het uiterlijk van lichaamshaar. Het komt meestal voor tussen de 8 en 13 jaar bij meisjes. Het einde van de puberteit vindt dan een paar jaar later plaats.
  • Voor mannen komt de puberteit voor tussen de 10 en 14 jaar en het is de stijging van de testosteronniveaus die de haargroei in gezicht en lichaam beïnvloedt.

    We weten ook dat haar voor sommigen een bron van complexen kan zijn. Het is echter belangrijk om te weten dat veel factoren de haargroei kunnen beïnvloeden en dat sommige adolescente meisjes en adolescenten sterk haar kunnen hebben in vergelijking met andere van dezelfde leeftijd.

Het is belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen voordat je met laserontharing wordt gestart, zoals leeftijd, geslacht en individuele kenmerken van elke persoon.

  • Bij vrouwen: voor vrouwen raden wij aan om tussen de 22 en 30 jaar te beginnen. Het is op deze leeftijd dat de meeste vrouwen hormonale stabiliteit en volwassenheid hebben bereikt, de structuur en groeicyclus van haar is goed ingeburgerd. Door deze leeftijdscategorie te respecteren, is het mogelijk om een maximale efficiëntie van laserbehandeling te garanderen en het aantal behandelingen te verminderen. Met name voor mensen met complexen of hirsutisme is het heel goed mogelijk om vanaf 17 jaar laserontharing te starten met toestemming van een ouder of voogd.
  • Bij mannen: de ideale leeftijd voor mannen is van 30 jaar en tot 40 jaar. Het is inderdaad raadzaam om op deze leeftijd te wachten, omdat het hebben van een dichter haar en dikkere haren laser ontharing gunstiger zal zijn, wetende dat de haren hun volledige ontwikkeling zullen hebben bereikt.
  • 1e consult: tijdens het eerste consult onderzoekt de laserist de patiënt om de compatibiliteit met laserontharing te valideren om de machine en de configuratie ervan te kiezen. Tijdens deze afspraak wordt dan een pakket opgesteld.
  • Bereiding: het scheren van het haar is verplicht de dag voor de sessie omdat ze de huid kunnen verbranden na elke laserinslag. De laserist en de patiënt moeten een beschermende bril dragen om te voorkomen dat ze laserstralen in de ogen krijgen.
  • Haarverwijderingssessie: als na een eerste controle blijkt dat de patiënt kan profiteren van een laserontharingsbehandeling, kan hij zijn ontharingssessie starten met laserontharing tijdens een nieuwe afspraak. De laser verwarmt de haarzakjes doelgericht zonder het omliggende weefsel te beschadigen.
  • Na: na de sessie brengt de laserist een rustgevende en herstellende crème aan op het geschoren gebied. De volgende waxsessie wordt minimaal 1 maand later ingesteld.

Naarmate de sessies vorderen, wordt het haar dunner, lichter, duurt het langer om terug te groeien en verdwijnt het beetje bij beetje. De huid wordt gladder en gladder. Het is mogelijk om 1 touch-up sessie per jaar te doen, omdat soms wat geïsoleerde haren teruggroeien.

Let op: het is belangrijk op te merken dat je jezelf niet ten minste 3 weken voor de sessie en een week na de behandeling aan de zon mag blootstellen.

Ontdek de exclusieve pool van permanente laserontharing in Lazeo. Ons schoonheidscentrum biedt dan flexibele tarieven voor iedereen, vrouwen en mannen, op alle delen van het lichaam en het gezicht. Onze centra zijn uitgerust met de meest geavanceerde technologieën, waaronder de Clarity II-laser van Lutronic, die zorgt voor veilige en effectieve ontharing op alle huidtypes.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg