Laserontharing voor de zwarte en donkere huid

Dankzij nieuwe technologieën is permanente ontharing nu ook mogelijk op alle fototypes. Eigenlijk werd het tot nu toe afgeraden om de donkere of zwarte huid, die tot fototype VI behoren, te behandelen met traditionele lasers. De reden daarvoor was dat dit huidtype een hoge concentratie melanine bevat (melanine is een donker pigment dat verantwoordelijk is voor de verkleuring van de huid). Hierdoor werd laserontharing op de zwarte/donkere/gebruinde huid onmogelijk met de klassieke behandelingen die geen onderscheid maakten tussen de kleur van het haar en de kleur van de huid.

Tegenwoordig bestaan er verschillende apparaten voor laserontharing die erg effectief zijn voor het verwijderen van haartjes op de zwarte en donkere huid. Laten we eens kijken!

Om te beginnen, wat is laserontharing?

Als we het over permanente ontharing van de donkere huid gaan hebben, is het misschien verstandig om even te herhalen wat laserontharing juist is.

Met de laser ontharen zorgt voor een geleidelijke en tijdelijke ontharing van elk deel van het lichaam en aangezicht. Het principe is vrij simpel. De laser richt zich op de melanine in het haar en verwarmt deze tot een temperatuur die zo hoog is dat het hele haar uiteenvalt. De hoge temperatuur vernietigt de haarbol, de haarschacht en al zijn componenten tijdens de loop van de sessies.

Tegenwoordig is laserontharing erg effectief op de zeer lichte huidtypes, die fototype 1 worden genoemd, licht getinte huidtypes en op fototypes 5 en 6, de donkere huidtypes (zolang het haartje donker is).

Waarom overgaan tot laserontharing, vraag je je af? Eenvoudigweg omdat ongewenste haargroei voor sommige mensen een fysiek complex kan zijn: gezichtsbeharing, tijdverlies door elke week te scheren, donkere haartjes die te zichtbaar zijn tijdens de zomermaanden, enz. Het esthetische aspect en welzijn blijven de belangrijkste redenen om voor permanente laserontharing te kiezen, maar het komt ook vaak voor dat je door te scheren last krijgt van ingegroeide haartjes (infecties door haartjes die onder de huid groeien). Soms kan dat zelfs pijnlijk worden en blijvende letsels nalaten op de huid. Met laserontharing hoef je je daar geen zorgen meer over te maken.

Welke laser wordt gebruikt voor permanente ontharing van de zwarte huid?

De LAZEO-klinieken zijn uitgerust met een laser die speciaal ontworpen werd voor de zwarte en donkere huid (fototypes 4, 5 en 6): de ND YAG-laser. De YAG gebruikt een laser met een specifieke golflengte die alleen gericht is en inwerkt op de haartjes en die geen enkele invloed heeft op de melanine van de huid.

Hoe verloopt een behandeling voor permanente ontharing van de zwarte en donkere huid?

Hoewel het mogelijk is om laserontharing uit te voeren op de donkere of zwarte huid zonder risico op verbranding of depigmentatie, wordt elke sessie voor laserontharing op de donkere of zwarte huid voorafgegaan door een eerste, gratis consult.

Dankzij dit onderzoek, (gratis en vrijblijvend) uitgevoerd door een lasertechnicus, kunnen onze huidtherapeuten de te gebruiken parameters van de YAG-laser bepalen voor een laserontharing die veilig en effectief is voor de getinte/zwarte/gebruinde huid. Het aantal behandelingen voor laserontharing wordt bovendien bepaald door de beharing van de patiënt. Dat is niet anders dan bij een lichte huid: ongeveer tussen de 6 en 10 behandelingen.

De klassieke behandeling om van je haartjes af te komen, kan beginnen. Het te behandelen gebied moet maximaal één dag voor de behandeling worden geschoren. Het is verplicht om een veiligheidsbril te dragen.

De YAG-laser voor de donkere en zwarte huid heeft alle functies die nodig zijn voor het comfort van onze patiënten. Zo verkoelt een geïntegreerde koude luchtstraal de huid enkele momenten voor de laserimpuls om het warmtegevoel op de huid ongedaan te maken.

Na de behandelingen zal je huid glad en haarvrij zijn.

Hoe verzorg ik mijn zwarte huid na de laserbehandeling?

Na een laserbehandeling is het belangrijk je huid te verzorgen. De huid kwam in contact met grote hitte en daarom moet ze diepgaand gehydrateerd worden. De behandelaar zal je voorstellen om onmiddellijk na de behandeling een verzachtende crème aan te brengen, maar dit moet zo vaak mogelijk herhaald worden. Je kan de crème bijvoorbeeld altijd na het douchen aanbrengen.

Tijdens de laserbehandelingen is het ook belangrijk om blootstelling aan de zon te vermijden. Zo voorkom je eventuele brandwonden of irritaties door de zon. Als het gaat om een gebied in het gezicht, gebruik dan zeker regelmatig zonnecrème.

Select your region
BelgiumBelgium
FranceFrance