4.81/5 sur 507 avis

Laserontharing voor sporters

Achter de schermen van de sportwereld is ontharing een gangbare praktijk, die verder gaat dan esthetische overwegingen. Ontdek de vele redenen waarom atleten, of het nu mannen of vrouwen zijn, deze traditie overnemen

In de wereld van high-performance sport valt de trend naar ontharing niet te ontkennen. Ontdek waarom atleten vaak voor deze praktijk kiezen:

 • Verbeter hun prestaties: inderdaad, de wrijving van de lucht op het haar zorgt er echt voor dat aerodynamica of hydrodynamisme verloren gaat. Atleten zoals fietsers, hardlopers of zwemmers weten dat ze kostbare seconden kunnen winnen door in de was te worden gezet.
 • Beter comfort: sporters en sportvrouwen die gespecialiseerd zijn in bepaalde disciplines dragen vaak outfits die heel dicht bij het lichaam liggen om ze niet te storen. De wrijving tussen de outfit en het haar kan dan erg onaangenaam zijn. Bovendien is het tijdens
 • Hygiëne bij blessures: sommige disciplines zoals trailrunning kunnen erg rommelig zijn. Lopers worden inderdaad op modderige paden gebracht. Daarom wordt aanbevolen om te depileren, omdat het veel eenvoudiger is om een geschoren huid schoon te maken, waarop vuil niet vastklampt. Bovendien zal het in het geval van een wond veel gemakkelijker te behandelen zijn zonder haar dat aan de dressing kan kleven en zullen de producten effectiever zijn.
 • Lichaamsgeur: waxen vermindert onaangename lichaamsgeur. Het is niet het zweet zelf dat stinkt, maar het zijn de bacteriën op je huid die het zweet afbreken. Haar is een prachtige voedingsbodem voor bacteriën.
 • Scheermes: deze methode wordt niet het meest aanbevolen. Inderdaad, het snijdt alleen haar aan de wortel, zonder de lamp te verscheuren. De hergroei is dan erg snel, in slechts 1 tot 2 dagen.
 • Ontharingscrème: het garandeert meer dagen rust dan het scheermes, maar het is alleen om de keratine van de haren aan de oppervlakte aan te vallen. Dit is een goed alternatief voor gezellige mensen.
 • Was: koude was kan thuis of in een schoonheidssalon worden gemaakt. Het komt meestal in de vorm van stroken die tussen de handen moeten worden verwarmd voordat ze op de huid worden aangebracht en vervolgens worden afgescheurd. Deze methode staat bekend om zijn effectiviteit, matige kosten en lange werkingsduur. De hete was maakt het mogelijk om de poriën van de huid te verwijden, waardoor het haar wordt verwijderd. Het is het beste om naar een instituut te gaan om elk risico op brandwonden als gevolg van onjuiste behandeling te voorkomen.
 • Haarverwijdering met draad: de techniek bestaat erin elk haar te scheuren door ze tussen twee katoenen draden te knijpen. Zacht, effectief en compatibel met alle huidtypes, het wordt over het algemeen beoefend door professionals in instituten. Het is echter geschikter voor delen van het gezicht vanwege de complexiteit en traagheid, waardoor het onpraktisch is voor grotere delen van het lichaam.

Het valt niet te ontkennen dat laserontharing op lange termijn de meest betrouwbare methode is, maar waarom?

 • Meest duurzame methode: laserontharing maakt permanente progressieve ontharing mogelijk vanuit elk deel van het lichaam en het gezicht. Het principe is simpel, de laser richt zich op de melanine van het haar en verwarmt bij zo’n hoge temperatuur dat het hele haar uiteenvalt. Het is belangrijk op te merken dat laserontharing haaruitroeiing mogelijk maakt, maar het verhindert niet de groei van nieuw fijn en helder haar na een paar jaar. Deze nieuwe haren blijven natuurlijk geïsoleerd en de patiënt zal zijn originele haar nooit vinden.
 • Handelen uitgevoerd door een professional: professionele beoefenaars zijn voor u aanwezig in onze verschillende centra. Dit stelt ons in staat om een kwalitatieve service te garanderen, of het nu gaat om onze gebruikte machines of om wettelijke vereisten om te voldoen aan training en veiligheid.
 • Centra in België: u vindt een Lazeo-centrum bij u in de buurt. Daarnaast hebben onze centra een hele paal gewijd aan permanente laserontharing met tarieven die zijn aangepast aan alle budgetten, voor vrouwen en mannen, ongeacht het gewenste gebied (lichaam en gezicht).

We hebben de krachtigste machines op de markt: de Clarity II-laser van Lutronic-laboratoria, die alle huidskleuren efficiënt en veilig kan verwijderen.

Er zijn gemiddeld 8 tot 10 sessies nodig om lichaamshaar permanent te verwijderen en 8 tot 12 sessies voor gezichtsvermindering. Alle delen van het lichaam kunnen met een laser worden behandeld. Het aantal sessies om haar permanent te verwijderen kan ook van persoon tot persoon verschillen, afhankelijk van bijvoorbeeld hormonale factoren.

Laserontharing is niet echt pijnlijk, maar de perceptie van pijn is uniek voor iedereen. Bij elke impact van de laser voel je een tintelend gevoel. Het is waar dat sommige gebieden veel gevoeliger zijn dan andere: de bikini zeer ingesprongen of integraal of de gluteale groef zijn zeer gevoelige gebieden, terwijl de oksels en benen behoorlijk draaglijk zijn.

Er is ook een alternatief voor haar dat niet kan worden behandeld met laserontharing: hoogfrequente elektrische ontharing of elektrolyse ontharing

 • Hoogfrequente ontharing is een methode voor permanente ontharing door haar. Het is duidelijker dat hoogfrequente ontharing een evolutie is van elektrische ontharing, ook wel elektrolyse genoemd.
 • Zoals je kunt zien, is dit een effectief alternatief voor alle haartypes. Vooral blond, wit en rood haar, die daarom niet in aanmerking komen voor laserontharing. De meest behandelde gebieden zijn de delen van het gezicht.
 • Permanente elektrische ontharing is even effectief als laser ontharing: deze methode is permanent en er is slechts één boostersessie per jaar nodig. De resultaten van deze methode zijn uitstekend als de sessies regelmatig zijn.
 • het gezicht (wenkbrauwen, bovenlippen, kin, etc.)
 • borst tepelhof,
 • buiklijn.
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg