Laserontharing VS gepulseerd licht

Ben u het beu van haar? Wil je er permanent en effectief vanaf zijn? Er zijn verschillende alternatieven die je ongewenste haar zullen overwinnen. Benen, oksels… Donkere huid, lichte huid… Gepulseerd licht of laserontharing?   

Laserontharing zendt een ultrakrachtige geconcentreerde lichtstraal uit voor permanente (maar niet definitieve) ontharing. Hoewel zeer vergelijkbaar, is gepulseerd licht een meer diffuse en minder krachtige lichtmethode voor thuisgebruik en een effectief ontharing. Ze hebben allebei een vrij vergelijkbaar werkingsmechanisme en resultaten … Hoewel met enkele verschillen in gebruik: ze richten zich op de melanine van het haar en verwarmen het om het proces van haargroei te stoppen.

Inderdaad, gepulseerde lichtmachines gebruiken minder stroom: ze zijn tevreden om de bol van het haar te verzwakken, wat langzamere resultaten geeft. Zoals jullie zullen hebben begrepen, is wat hen onderscheidt het type licht dat wordt gebruikt, evenals de intensiteit ervan.

Laserontharing heeft een breder werking

Gepulseerd licht is niet bedoeld voor mensen van wie de huid te donker of te licht is. Ook moeten de haren donker en dik zijn. Inderdaad, gepulseerd licht is niet selectief, het maakt geen onderscheid tussen haar en huid. Het werkterrein blijft breed met bepaalde contra-indicaties. Op de dijen of onderarmen zijn de resultaten bijvoorbeeld minder goed. Omdat de haren dunner zijn, reageren deze gebieden minder goed op dit type ontharing.

Wat betreft laserontharing, het behandelt alle soorten huid, maar niet alle haar. Inderdaad, laserontharing werkt niet op blond, wit en rood haar omdat ze weinig of geen melanine bevatten. Bijvoorbeeld een donkere haar op een lichte huid: het is oké ! Geen bijzondere contra-indicaties op fijne haartjes. Maar net als gepulseerd licht gaan we niet over tatoeages door om depigmentatie te voorkomen.

Permanente maar geen definitieve resultaten

Het aantal sessies is voor beide ontharingstechnieken ongeveer gelijk. Tel tussen de 5 en 8 sessies voor laserontharing. Wat gepulseerd licht betreft, is het zeldzaam om minder dan 10 tot 12 sessies te doen. Hun verschil is het gevolg van het ritme van de sessies.

Pulsed light ontharing zou regelmatiger moeten zijn in de eerste paar weken. Het wordt aanbevolen om de 2 tot 3 weken tijdens de eerste 5 tot 8 sessies. Geleidelijk aan worden ze verfijnder en zeldzamer. Maar ze zullen waarschijnlijk na 3 jaar uitstellen als het onderhoud niet goed wordt gedaan met herinneringssessies. Inderdaad, hoewel minder invasief, is gepulseerd licht net zo effectief op voorwaarde dat u de ontharen regelmatig retoucheert om de 3 maanden.  

Wat betreft laserontharing, is het noodzakelijk om de sessies met ten minste een maand te verdelen. De resultaten zijn sneller dan gepulseerd licht en in minder sessies. Het is echter noodzakelijk om een of twee keer per jaar retoucheren te plannen om er zeker van te zijn dat u altijd een perfect resultaat heeft. Geen angst, in ieder geval zal het haar nooit op dezelfde manier teruggroeien. Het zou meer lijken op dons, fijne en zachte haren.  

Laserontharing is veiliger dan gepulseerd licht

Laserontharing is een behandeling die wordt uitgevoerd door professionelen die zijn opgeleid in een instituut. Aan de andere kant wordt gepulseerd licht thuis en zonder noodzakelijke training gebruikt. Met meer dan 30 jaar ervaring voor de laser is er minder risico op falen dan gepulseerd licht. Inderdaad, de keuze van gepulseerd licht zal bepalend zijn voor de effectiviteit van de behandeling.  

Omgekeerd kan gepulseerd licht thuis worden geoefend. Het wordt aanbevolen om erkende apparaten en merken te kopen die voldoen aan de Franse of Europese normen, met de CE-markering als bewijs van kwaliteit. Dit voorkomt mogelijke complicaties: ongeschikt voor huidskleur, brandwonden, efficiëntie…

Gepulseerd licht is goedkoper

De praktijk van professionelen is echter het gevolg van een kostenpost. Het kost ongeveer 320 euro om complete halve benen te ontharen. Terwijl de prijs van de pulsed light machine rond de 150/200 euro ligt.

U kunt nu de voor- en nadelen van elk van de ontharingstechnieken afwegen, afhankelijk van uw huid, uw haar … Neem bij twijfel direct contact op met uw ontharingscentrum.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
FrankrijkFrankrijk