4.79/5 sur 605 avis

Neuscorrectie zonder operatie

rhinoplastie nez

Te lang, te groot, te breed, scheef, krom, wipneus, te kort, enz. De neus is een van de eerste dingen die we zien als we naar iemand kijken. De neus speelt dus een belangrijke rol in de harmonie en schoonheid van het gezicht. Als de neus niet voldoet aan de maatschappelijke criteria (toegegeven, het is dom) – symmetrisch, klein, onopvallend – wordt hij voor sommigen een complex.  

Esthetische geneeskunde voor een neuscorrectie 

De meest bekende manier om het uiterlijk van de neus te veranderen is esthetische geneeskunde. Een corrigerende neuscorrectie is namelijk een van de meest populaire ingrepen ter wereld. En hoewel het een radicale en effectieve methode is, zijn er ook heel wat nadelen aan verbonden: veel mensen krijgen een slecht resultaat dat helaas onomkeerbaar is! Een te korte en/of te dunne neus kan het leven verpesten van iemand die zichzelf niet meer herkent in de spiegel. De ingreep is bovendien duur en vereist een ziekenhuisopname en algemene verdoving. Je verdwijnt dus een hele poos van het toneel.

 Esthetische geneeskunde: het alternatief voor een mooie neus

Gelukkig bestaat er een alternatief: een neuscorrectie zonder operatie (met esthetische geneeskunde). Een neuscorrectie met fillers is minder bekend, maar biedt erg veel voordelen. Het is een niet-invasief alternatief dat lichte tot gematigde gebreken corrigeert. Het is namelijk mogelijk de kenmerken van de neus te corrigeren dankzij injecties met hyaluronzuur voor een tijdelijke neuscorrectie. We vertellen je er meer over in de rest van dit artikel.

Hyaluronzuur: een effectieve methode om de vorm van de neus te veranderen.

Hyaluronzuur staat bekend om zijn doeltreffendheid bij het opvullen van rimpels, maar het wordt ook gebruikt om volume te geven aan bepaalde delen van het gezicht. Je kent zeker de eigenschappen van dit product dat zeer gewild is voor gezichtsinjecties. 

Hieronder kan je in een paar punten lezen wat het kan doen voor je neus: 

• Een bult op de neus verminderen door de holtes op te vullen: de neus wordt rechter en gladder om het gezicht te verzachten.

• Een neus dunner maken door de laterale holtes (aan de zijkanten) op te vullen.

• Het puntje van de neus harmoniseren en/of rechtzetten door het opvullen van een holte, een rimpel, een hol litteken, een misvorming.

• Een defect corrigeren dat het gevolg is van een mislukte chirurgische neuscorrectie of een gebroken neus.

• De neus verlengen door de bovenlip te ontspannen.

Waarom kiezen voor esthetische geneeskunde om je neus te veranderen?

Het is een zachter en handiger alternatief. Het kan een goed alternatief zijn voor degenen die willen zien hoe hun neus eruit zou zien voordat ze een operatie ondergaan. Hoezo? Als het resultaat niet naar wens is, is het mogelijk om “terug te gaan” omdat de injectieproducten resorbeerbaar zijn. 

Een behandeling met fillers (hyaluronzuurinjecties) kan ook worden uitgevoerd als aanvulling op een operatieve neuscorrectie om de resultaten te verfijnen.

Een neuscorrectie zonder operatie corrigeert kleine gebreken waarvoor geen grote operatie nodig is. Niet duur. Je dagelijkse bezigheden onderbreken is niet nodig. Geen ziekenhuisopname en dus geen algemene verdoving.

Er is echter een klein nadeel: chirurgie blijft de enige optie voor grotere correcties.  Bijvoorbeeld voor de verkleining van een scheve of te lange neus waarbij het kraakbeen van de neus “gebroken” moet worden.

Wat is de procedure voor een neuscorrectie?

Bij Lazeo is de eerste consultatie verplicht bij een van onze artsen. Zo kan hij/zij de indicaties en contra-indicaties met je overlopen en de procedure uitleggen. 

[Moeten we je er nog aan herinneren dat deze procedure moet worden uitgevoerd door een professionele en getrainde arts? Pas op voor fakes injectors. Je gaat niet naar een vriendin die door een schoonheidsspecialiste is opgeleid omdat ze lage prijzen aanbiedt. Je loopt het risico dat je zonder speciale voorzorgen wordt geïnjecteerd met ondoeltreffende en gevaarlijke producten. Maar nu weer ter zake.

Vervolgens gaat de arts over tot de “opvulling”: 15 minuten voor de behandeling kan een verdovende crème worden aangebracht. Daarna wordt hyaluronzuur in kleine hoeveelheden en op precieze plaatsen geïnjecteerd om de gewenste vorm en contouren te creëren. De arts zal het product dan inmasseren. En dat is het! Het resultaat is onmiddellijk zichtbaar, hoewel in de volgende dagen een lichte zwelling kan worden waargenomen.   

Dus hoe wil je je neus?

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg