4.81/5 sur 507 avis

Onze tips voor het camoufleren van donkere kringen

Ben je al moe van weer te gaan werken? De dagen worden korter en de vermoeidheid is aanwezig? Laat degenen die geen donkere kringen hebben… ons hun geheim vertellen! Niemand? De oogcontour is namelijk een gevoelige zone waar tekens van vermoeidheid en ouderdom gemakkelijk zichtbaar zijn. Wat is de oorzaak van donkere kringen? Hoe kunnen ze effectief gecamoufleerd worden? Onze antwoorden.   

Identificeer de soorten donkere kringen 

Voordat we ze camoufleren, moeten we identificeren met welk type donkere kring we te maken hebben. Er zijn verschillende: 

  • De holle kringen worden vaak veroorzaakt door het smelten van het vet rond het oog. Met het ouder worden, wordt de huid dunner en het gezicht hol. Het zijn dan ook deze zones die het eerst volume verliezen.    
  • In tegenstelling tot holle donkere kringen is de volledige cirkel het resultaat van vet dat zich onder het oog heeft opgehoopt. Dit is wat zakken veroorzaakt. Een storing van het lymfestelsel kan dit soort donkere kringen ook veroorzaken.   
  • Gepigmenteerde kringen: dit zijn donkere kringen die eigenlijk gekleurd zijn (bruin, paarsachtig, etc.). Ze worden veroorzaakt door een slechte melanineverdeling of door een te hoge concentratie melanine. Het kan ook afkomstig zijn van de dunheid van de huid, waardoor de bloedvaten in dit gebied kunnen doorschijnen. Het gebeurt heel vaak dat deze donkere kringen erfelijk zijn. 
  • De gemengde kring is eigenlijk de combinatie van de hierboven genoemde soorten ringen: holle en gekleurde kringen, vol en gekleurd… Het totaal dus!   

Natuurlijke remedie  

  • – Het is geen geheim dat je minstens zes uur slaap nodig hebt om te voorkomen dat je donkere kringen krijgt door vermoeidheid of slaapgebrek. En een kleine methode (alsof we onze positie ’s nachts controleren), raden deskundigen aan op uw rug te slapen of met uw hoofd omhoog, zodat uw oogleden ’s nachts minder opzwellen.  
  • – Anders zouden we roken moeten verbieden, want het tast de kwaliteit van de huid aan, en dus ook de donkere kringen. Overdrijf niet met de zon (sorry, vakantiegangers).    
  • Bovendien kan een goede schoonheidsroutine het ontstaan van donkere kringen helpen voorkomen: oogcontourcrème, regelmatige massage van het gebied, toepassing van koude op het gebied om de wallen te ontzwellen, vooral na een goede nachtrust…   

Tips voor succesvolle donkere kringen make-up: rode lippenstift. Het aanbrengen van een rode of oranje lippenstift voordat je concealer aanbrengt, helpt je donkere kringen te neutraliseren. In feite, om een kleur te neutraliseren, moet je zijn tegenpool gebruiken. Als je donkere kringen blauwachtig en paars zijn, zijn rood en oranje je beste bondgenoten.   

En als zelfs met onze tips, je donkere kringen nog steeds aanwezig zijn:     

Lazeo behandelingen om ze te verminderen   

En wanneer natuurlijke methoden en make-up niet meer volstaan, kunnen cosmetische geneeskundige behandelingen het overnemen. Hiermee kunnen donkere kringen op een meer duurzame manier worden behandeld. Deze behandelingen kunnen afzonderlijk of samen worden uitgevoerd, als de arts dit aanraadt.    

  • Hyaluronzuurinjecties: ideaal voor volle, holle en zelfs gepigmenteerde donkere kringen, op voorwaarde dat deze worden veroorzaakt door een dunne huid, waardoor de bloedvaten in het gebied zichtbaar worden.  De procedure zal de holtes opvullen en zo dit effect uitwissen. De resultaten zullen ongeveer een jaar aanhouden. 
  • De Fraxel-laser: zeer effectief tegen bruine donkere kringen, deze lasers zullen de melanine verwijderen die het ooggebied kleurt, dus uiteindelijk zal het de look verlichten en verjongen. Blijvend resultaat gedurende enkele maanden. 
  • Peeling: door de huid te peelen, regenereert ze en wordt ze melaninevrij. Dit is ideaal voor donkere kringen. Het resultaat van een depigmenterende peeling op donkere kringen verschijnt geleidelijk een maand na de behandeling en kan tot een jaar aanhouden. 
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg