4.81/5 sur 507 avis

Peeling of scrub: wat is het verschil?

Droom jij ook van een stralend gezicht met een gezonde, smetvrije huid? Het is geen geheim: je moet je huid kennen om haar goed te kunnen verwennen! Twijfel je tussen een peeling en een scrub? Waarvoor worden ze gebruikt? Welke moet u kiezen? LAZEO vertelt je alles wat je moet weten om je huid er weer als een baby uit te laten zien!

Hoe kan ik mijn huidtype herkennen om de beste behandeling te kiezen?

Om te kunnen kiezen tussen een peeling of een scrub, is het belangrijk om je huidtype te bepalen om erachter te komen welke het beste bij je past.

Er zijn 6 verschillende huidtypes, elk met zijn eigen specifieke kenmerken:

 • Een normale huid is gewoon een evenwichtige huid zonder bijzondere problemen.
 • Een vette huid wordt gekenmerkt door verwijde poriën, mee-eters en onzuiverheden. Ze is meestal dik en heeft de neiging om aan het einde van de dag te glimmen.
 • Een droge huid wordt gekenmerkt door ruwheid en trekkerigheid.
 • De gecombineerde huid is een mengeling van een vette en een droge huid. Ze wordt gekenmerkt door een vette T-zone (voorhoofd, neus, kin) met mee-eters en droge of normale wangen.
 • Een gevoelige huid kan samengaan met een droge, vette of zelfs gemengde huid. Ze heeft de neiging om rood te worden, vooral op de wangen. Het is essentieel om producten te gebruiken die goed aangepast zijn aan dit specifieke huidtype.
 • Een rijpere huid wordt daarentegen gekenmerkt door verslapping, rimpels en verlies van teint. Je moet je huidverzorging aanpassen om haar te helpen haar glans en jeugdigheid terug te krijgen.

Wat is het doel van scrubben?

Het belangrijkste doel van scrubben is om de huid te reinigen door onzuiverheden en dode huidcellen te verwijderen. Let erop dat je een zachte scrub gebruikt voor de droge of gevoelige huid en een zuiverende scrub voor de gecombineerde of vette huid.

Er zijn twee soorten scrubs:

 • Korrelige scrubs = hebben een onmiddellijke maar oppervlakkige werking. Het werkt voor alle huidtypes. Hoe grover de korrels, hoe schurender ze zijn. Daarom kies je voor een droge huid best een scrub met fijne korrels die niet irriteren.
 • Scrub zonder korrels = werkt minder snel maar wel dieper. Deze wordt aanbevolen voor de huid met onzuiverheden of de rijpere huid.

Wij raden aan om één keer per week te scrubben voor de vette of normale huid en één keer in de twee weken voor de droge huid. Vergeet niet te hydrateren na een scrub om je huid zacht te houden met een vochtinbrengende crème of plantaardige oliën. Gebruik in beide gevallen ronddraaiende bewegingen van onder naar boven, waarbij je je concentreert op de ruwste plekjes.

Waarvoor wordt een peeling gebruikt?

Peels worden gebruikt om de tekenen van veroudering tegen te gaan dankzij hun vele chemische stoffen. Deze omvatten fruitzuren, glycolzuur, trichloorazijnzuur en salicylzuur.

De belangrijkste werking is om de veroudering van de huid te vertragen, maar ook om de huid weer te laten stralen. Omdat het agressiever is dan scrubben, moet het voorzichtig worden gebruikt. Het gezicht wordt verjongd, want de peeling helpt rimpels, vlekken en acnelittekens te verminderen en vernauwt verwijde poriën.

Er zijn ook twee soorten peelings:

 • Zachte peelings = deze worden vaker gebruikt om de huid te reinigen en oppervlakkig te behandelen. De diepere lagen worden niet aangetast, alleen de opperhuid wordt behandeld. Hierdoor kunnen verwijde poriën worden vernauwd, de huid gladder en strakker worden gemaakt en acnevlekken worden uitgedroogd. Deze peeling is over het algemeen geschikt voor de huid tussen 20 en 35 jaar.
 • Medium peeling = Deze peeling is schurender en bereikt de diepere lagen van de huid. Hierdoor wordt de huid soepeler, meer gehydrateerd en de huidtextuur fijner. Deze peeling is over het algemeen geschikt voor de rijpere huid, tussen de 40 en 55 jaar.
 • Diepe peeling = wordt gebruikt om huidveroudering te behandelen, waarbij de hele structuur van de huid wordt gerevolutioneerd zodat deze er jonger uitziet. Vervolgens wordt een formule op basis van fenol aangebracht. Deze peeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en vereist dat je langer dan een week uit de gemeenschap blijft.

Voor de milde en medium peelings raden we aan om ze over meerdere maanden uit te voeren, met 3 weken tussen elke sessie. Voor diepe peelings is een enkele sessie voldoende.

Hoe kies je tussen een peeling of een scrub?

Het belangrijkste verschil is het effect van de behandeling op de huid. Een peeling werkt zowel op de oppervlaktelaag van de huid als diep in de huid. Een peeling daarentegen werkt alleen op de oppervlakkige laag van de huid. In beide gevallen is het essentieel om een behandeling toe te voegen aan je schoonheidsroutine.

Thuis kun je het beste een scrub gebruiken. Voor een diepere reiniging is een peeling door een professional effectiever.

Welke behandelingen zijn beschikbaar bij LAZEO als aanvulling op een peeling?

 • Peeling = het belangrijkste doel van een peeling is om de huid meer te laten stralen en imperfecties te behandelen. Dit is allemaal mogelijk omdat de peeling inwerkt op de regeneratie en celvernieuwing van de huid dankzij de vele chemische stoffen die de peeling bevat. De chemische peeling wordt vervolgens op de huid aangebracht, waardoor deze geïrriteerd raakt en gedwongen wordt zichzelf te herstellen en te vernieuwen.
 • Hydrafacial = Hydrafacial verzorging is een behandeling om onzuiverheden te verwijderen en de gezichtshuid diep te hydrateren. Deze behandeling bestaat uit een peeling en een oppervlakkige peeling. Het resultaat is een volledig vollere en vooral gehydrateerde huid dankzij de antioxiderende serums in deze behandeling, die tot diep in de opperhuid doordringen.
 • Hollywood Spectra Peel = deze behandeling werkt aan de oppervlakte door de meest oppervlakkige laag van de huid te verdampen, en in de diepte door de aard van de laser. Dankzij het “peeling”-effect zorgt deze laser voor een snellere en efficiëntere opfrissing dan andere lasers. Het behandelt alle huidtypes, op alle leeftijden en in alle seizoenen. Het voordeel van deze behandeling is dat de resultaten onmiddellijk zichtbaar zijn.
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg