Tatoeage op litteken: is het compatibel?

Ziekte, ongeval, zware operatie … Dit moment ligt achter je, maar het blijft voor altijd op je lichaam gegraveerd vanwege een litteken. Nog meer zorgen, we geven je onze tip zodat je er vanaf kunt komen: camoufleer een litteken dankzij de tatoeage! Ontdek alles wat u moet weten over deze methode die u zal helpen dit onuitwisbare spoor te verbergen.

Waarom een tatoeage maken op een litteken?

Een litteken is in de eerste plaats een merkteken dat op het lichaam verschijnt als gevolg van een huidletsel. Alleen door genezing zal het huidweefsel zichzelf regenereren en herstellen. Het litteken zal voor het leven aanwezig en zichtbaar zijn.

Behalve dat het niet per se esthetisch is in je ogen, kan het je herinneren aan een moeilijk moment in je leven zoals een ongeluk of zelfs een zware operatie. Dit is de reden waarom het feit dat het wordt bedekt, het niet langer elke dag kan zien en er niet meer elke keer over nadenkt. De door jou gekozen tatoeage helpt je om vooruit te komen en de oorsprong van dit litteken te vergeten.

Is het mogelijk om op een litteken te tatoeëren?

Over het algemeen is het mogelijk om een litteken te tatoeëren waar het zich ook bevindt. Aan de andere kant wordt het geval per geval gedaan en duurt het enige tijd voordat het kan worden gebruikt. Het hangt dus af van het litteken zelf, de locatie maar ook de dikte. De mogelijkheid om het litteken te tatoeëren wordt daarom tijdens de eerste afspraak door de tatoeëerder bepaald.

Er zijn twee verschillende manieren om een litteken te bedekken. De eerste is de meest basale en bekendste, namelijk het maken van een tatoeage met een patroon of een schrift, om het litteken op een meer esthetische manier te verbergen. Als je geen fan bent van tatoeëren, dan is de tweede methode iets voor jou! Minder wijdverbreid, maar ook geoefend, we spreken van dermopigmentatie. Deze methode bestaat uit het camoufleren door de kleur van de tatoeage aan te passen aan die van de huidskleur, zodat deze “ verdwijnt ”. Deze methode vertoont namelijk een tijdelijk resultaat dat elk jaar bij uw tatoeëerder moet worden vernieuwd om deze oplossing te oefenen.

Is de tatoeage op het litteken pijnlijk?

Je moet weten dat in alle gevallen niet bekend is dat een tatoeage pijnloos is . Bovendien is de pijn uniek voor iedereen en kan het totaal anders zijn, zelfs als je dezelfde tatoeage op dezelfde plek tatoeëert. Pijn kan ook niet bestaan.

Aan de andere kant kan het gevoel anders zijn voor een litteken-tatoeage, omdat de huid minder glad en fijner is. De tatoeëerder zal zijn manier van tatoeëren maximaal aanpassen, afhankelijk van het litteken om de meeste pijn te voorkomen.

Dit kan om deze redenen dus pijnlijker zijn, maar de tatoeëerder zal zijn manier van tatoeëren aanpassen aan de reden van het litteken om zoveel mogelijk pijn te voorkomen.

Bovendien zijn sommige basisgebieden gevoeliger voor tatoeages zoals handen, vingers, binnenpoten, ruggengraat of ribben.

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen voor een littekentatoeage?

Voorzorgsmaatregelen zijn uiteraard te nemen wanneer u een tatoeage van een litteken wilt krijgen. Om te beginnen duurt het enkele maanden voordat u bovenop kunt worden getatoeëerd om elk risico op infectie te voorkomen. Het litteken mag niet langer het roze uiterlijk hebben, maar is witter geworden. Bovendien hoef je bijvoorbeeld niet chemotherapie te ondergaan. Onthoud dat dit type tatoeage enkele weken veel aandacht en zorg vereist, vooral met crèmes om een optimale genezing te garanderen.

Welke behandeling voor littekens in LAZEO?

Heb je ooit gehoord van de Fraxel-laser? Het is DE juiste behandeling voor dit soort behoeften.

Het is inderdaad een niet-ablatieve gespleten laser die veel huidindicaties behandelt. Dankzij de zeer nauwkeurige laserstraal dringt het diep door in de opperhuid en richt het zich op beschadigde en oude huidcellen. Deze behandeling stimuleert dus de regeneratie van huidcellen en behandelt zowel de oppervlakkige als de diepe huidlagen met behulp van de twee golflengten.

Wat u moet weten over fraxel-lasersessies:

  • Microscopische effecten worden diep in de dermis afgegeven
  • Het gebied wordt geleidelijk behandeld met een handstuk, ongeveer 25% per sessie, zodat de huid soepel kan vernieuwen
  • De huid wordt punt voor punt behandeld
  • 3-4 sessies zijn nodig om een duurzaam resultaat te bereiken
  • Elke sessie is een maand uit elkaar

Wat te weten na de sessie:

  • De huid is opgeblazen en zal de komende dagen uiteindelijk schillen
  • Een sociale uitzetting van een paar dagen is mogelijk, terwijl de huid pelt en regenereert
  • Het is raadzaam om jezelf niet bloot te stellen aan de zon en tijdens de behandeling zonnebrandcrème aan te brengen
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
FrankrijkFrankrijk