4.79/5 sur 601 avis

Vitamine D: voordelen en eigenschappen

Met de komst van de winter wordt vitamine D de superster om je algehele gezondheid te verbeteren! Bijgenaamd de “ vitamine van de zon ”, schittert het niet alleen, maar speelt het een essentiële rol in ons dagelijks leven en biedt het een veelvoud aan voordelen voor ons welzijn.

De belangrijkste functie van vitamine D is om de opname van calcium en fosfor in ons lichaam te helpen reguleren, wat essentieel is voor het behoud van de gezondheid van botten (botmineralisatie), tanden, haar en huid.

Het helpt ook om onze immuunrespons te versterken door verschillende processen te beïnvloeden. Het helpt ons lichaam daarom zichzelf te verdedigen tegen infecties en gezond te blijven!

Het draagt ook bij aan:

  • Handhaving van de cardiovasculaire en spiergezondheid
  • Heeft een goede hormonale regulering van ons lichaam

Laten we de bovenstaande voordelen nader bekijken:

Wist je dat volgens de National Academy of Medicine 80% van de bevolking een tekort heeft aan vitamine D, waarvan 20% een tekort heeft? Laten we het essentiële aspect van onze gezondheid verdiepen!

Verbeterde immuniteit: stel je voor dat het een schild is voor je lichaam. Wanneer de zon zich in de winter verbergt en de kou ons ontmoedigt om onszelf bloot te stellen aan zijn stralen, nemen onze vitamine D-spiegels af. Dit is waar het binnenkomt! Het is de sleutel tot het versterken van onze immuunafweer en het bestrijden van seizoensgebonden microben!

Botgezondheid: Vitamine D is essentieel voor de sterkte van onze botten en tanden, en bevordert zo de botmineralisatie. Het vergemakkelijkt de opname van calcium en fosfor, twee mineralen die cruciaal zijn voor het behoud van de botdichtheid. Een adequate inname van vitamine D helpt tekortproblemen, zoals osteoporose, te voorkomen en vermindert ook het risico op fracturen.

Ontstekingsremmende effecten: en dat is niet alles! Naast zijn briljante rol staat het bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Ze legt haar hand op het deeg om de ontstekingsreacties in ons lichaam te kalmeren, als een echte bondgenoot tegen de vervelende symptomen van verschillende ontstekingsaandoeningen (voorbeelden: inflammatoire darmaandoeningen, psoriasis, hart- en vaatziekten, gewichtstoename, stress …)

Hormonale regulering: Hormonen zijn de chemische boodschappers van ons lichaam! Vitamine D draagt bij aan hun goede productie en gebruik door onze cellen! (schildklierhormonen, geslacht, cortisolgehalte, enz.)

Als de baby het puntje van zijn neus wijst, is het een avontuur voor twee! De voedingsbehoeften schieten omhoog tijdens zwangerschap en borstvoeding. En raad eens? Vitamine D is een echte ster voor deze geweldige momenten, vooral voor toekomstige moeders!

In Frankrijk wordt, om moeder en baby te verwennen, vaak een kleine dosis vitamine D aanbevolen vanaf de zevende maand van de zwangerschap. Dit is de perfecte vitamineboost voor dit buitengewone duo!

Wees voorzichtig, het is cruciaal om jezelf niet aan te vullen met vitamine D. Een overdosis vitamine D, zelfs als deze zeldzaam blijft, kan nadelige gevolgen voor de gezondheid hebben, waaronder problemen met overmatig calcium in het bloed. Het wordt altijd aanbevolen om een gezondheidsdeskundige te raadplegen voordat u met een aanvulling begint, om persoonlijk advies te krijgen op basis van uw specifieke behoeften en uw gezondheidstoestand.

Omdat deze vitamine in vet oplosbaar is, kan de opname ervan worden verbeterd door het te consumeren met gezonde vetbronnen!

  • Vette vis BIO: haring, sardines, zalm, makreel (gunst aan kleine hoeveelheden om te voorkomen dat er te veel zware metalen worden opgenomen)
  • Biologische eigeel (in tegenstelling tot wat wordt gedacht, zal het je cholesterol niet verhogen!)
  • Sommige biologische paddenstoelen: morieljes, cantharellen, eekhoorntjesbrood … (sommige worden blootgesteld aan ultraviolet licht en kunnen kleine hoeveelheden vitamine D bevatten.)
  • Levertraan: Ondanks het niet-gepaste uiterlijk is levertraan een belangrijke bron van omega-3. Het is echter cruciaal om de kwaliteit ervan te waarborgen om de optimale effectiviteit te garanderen.

Bovendien blijft blootstelling aan de zon de meest effectieve natuurlijke methode om vitamine D in de huid te synthetiseren. Het duurt maar 15 tot 20 minuten per dag, dus zelfs in de winter, haal wat frisse lucht!

Hoe zit het met gepersonaliseerde ondersteuning om uw vitaminegaten op te vullen of gewoon een evenwichtiger dieet te volgen? Het Nutricare-programma bij LAZEO is de ideale oplossing!

Speciaal ontworpen voor diegenen die willen afvallen of gewoon hun begrip van voeding en micronutrition willen verbeteren, verbindt dit programma u met een toegewijde diëtiste.

Stel je voor: ondersteuning op maat, perfect aangepast aan JOUW specifieke behoeften! Door voor Nutricare te kiezen, profiteert u van een attente partner in uw benadering van een gezonder en uitgebalanceerd dieet.

Help je je vitaliteit terug te krijgen terwijl je je doelen kunt bereiken. Uw diëtiste staat bij elke stap aan uw zijde, begeleidt u, motiveert u en past uw programma aan om uw resultaten te maximaliseren.

Dus, klaar om je gezondheid en welzijn te verbeteren? Sluit je aan bij Nutricare bij LAZEO en heb eindelijk je voedingsreferentie voor een leven vol energie!

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg