4.79/5 sur 601 avis

Waarom en hoe doe je een haardetox?

Je voelt dat je haar onmogelijk te kammen is geworden en je weet niet meer hoe je het moet repareren? Dit artikel is voor jou!

Gezond en schitterend haar hebben is het doel van veel mensen. Bij dagelijkse blootstelling aan vervuiling, agressieve haarproducten en omgevingsstressoren kan ons haar echter dof, kwetsbaar en zonder vitaliteit worden. Of je nu beschadigd haar, aanhoudende roos of gewoon op zoek bent naar een manier om je manen weer tot leven te wekken, celontgifting kan de oplossing zijn waarnaar je op zoek bent.

We dompelen je onder in de fantastische wereld van haar- en haardetox!

Wat is een haardetox?

Deze methode, ook wel haarverwijdering genoemd, wordt gebruikt voor haarverzorging. Ontgifting reinigt het haar diepgaand om het gezonder te maken. Dankzij deze methode wordt het haar volledig gezuiverd van al het afval en de resten die ze kunnen bevatten. Het proces heeft inderdaad tot doel de op de hoofdhuid en het haar opgehoopte gifstoffen te elimineren, om hun natuurlijke evenwicht te herstellen. Deze methode omvat ook het gebruik van specifieke producten of het volgen van bepaalde praktijken om het haar en de hoofdhuid grondig schoon te maken.

Waarom en hoe doe je een haardetox?

Wat zijn de redenen om een haardetox te doen?

Het haar wordt sterk verzwakt door alle externe agressies, zoals vervuiling, stof in de lucht of door je levensstijl ( roken, etc. ). De verschillende cosmetische haarproducten zijn ook gevaarlijk, omdat ze je hoofdhuid verstikken. Dit alles voorkomt de natuurlijke groei van je haar, waardoor het broos en dof wordt.

Daarom kunt u door ontgifting van uw haar lichter worden en van al deze agressies loskomen.

 • Elimineert onzuiverheden: Behalve dat het een echte oxygenatiebooster is voor de hoofdhuid, helpt de detox de capillaire microcirculatie te herstellen en overtollig talg te elimineren. Dankzij dit alles is de haarvezel helemaal opgelucht en is de hoofdhuid gezonder, wetende dat hij beter ademt.
 • Door geaccumuleerde onzuiverheden te elimineren, kan een capillaire detox bovendien een betere bloedcirculatie in de hoofdhuid bevorderen, wat de haargroei kan stimuleren.
 • Ten slotte moet bekend zijn dat de resten van haarproducten het haar dof kunnen maken, zonder glans en moeilijk te kammen. Een capillaire detox kan de glans, lichtheid en zachtheid van het haar herstellen, waardoor ze hun natuurlijke textuur kunnen herwinnen.

Hoe maak je een haardetox?

Er zijn stappen die u moet volgen wanneer u een capillaire detox wilt bereiken.

 1. Bereid een ontgiftend mengsel voor: je kunt appelazijn mengen met evenveel warm water. Appelazijn is zeer effectief in het verwijderen van haarproductresten en in het balanceren van de PH van de hoofdhuid.
 2. Spoel je haar: Voordat je dit mengsel aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat je haar goed nat is met warm water en dat het goed doordrenkt is met water van wortel tot punt.
 3. Breng het ontgiftende mengsel aan: giet het mengsel rechtstreeks op je haar en concentreer je op de hoofdhuid. Masseer daarna uw hoofdhuid een paar minuten zachtjes om de bloedcirculatie te stimuleren.
 4. Laat het rusten: je kunt het maximaal 10 minuten laten werken om de appelazijn te laten werken om de aanwezige gifstoffen te verwijderen en voordelen voor je haar te bieden.
 5. Grondig spoelen: Spoel uw haar heel voorzichtig met warm water om ervoor te zorgen dat eventuele ACV-resten worden verwijderd.
 6. Hydratatie na detox is essentieel om gezond haar te behouden. Hiervoor kunt u kiezen voor een hydraterende conditioner of een voedend haarmasker, de combinatie van beide is optimaal om de natuurlijke hydratatie van uw haar te herstellen.

Wanneer moeten we ons haar ontgiften?

Wat betreft de frequentie en timing wanneer u een haardetox moet bereiken, wordt het ten zeerste aanbevolen om naar uw haar te luisteren en wanneer u denkt dat ze het nodig hebben. Over het algemeen is het raadzaam om er elke maand een te doen, maar het kan afhangen van hoe vaak je haar wordt geconfronteerd met gifstoffen. Als je merkt dat je haar vernederend is en dof of plakkerig wordt, verlies je meer dan normaal, dan is het tijd om er een te maken.

Hoe zorg je voor je haar dankzij esthetische geneeskunde?

 • Tegen haaruitval = Het FUE haartransplantaat is een micro-transplantaattechniek die het mogelijk maakt om transplantaten één voor één te verzamelen om ze opnieuw te implanteren op het niveau van de verarmde gebieden. Deze techniek is geschikt voor lichte of middelmatige calviteiten. Het is een zeer goed alternatief voor esthetische geneeskunde dat restrictiever en duurder is.
 • Stimuleer de haargroei = PRP ( plasma rijk aan bloedplaatjes ) ook wel bloedplaatjesmesotherapie genoemd, helpt de haargroei, celregeneratie en de vorming van nieuwe bloedvaten te stimuleren met plasma en bloedplaatjes in het bloed. Deze methode is bedoeld voor mensen met milde en matige alopecia, dunner wordend en dunner wordend haar, of voor vrouwen die na de zwangerschap haaruitval hebben geleden.
 • Voor glanzend haar = wordt ook capillaire mesotherapie gevonden, een revitaliserende cocktail met hyaluronzuur, mineralen, aminozuren en vitamines. Deze techniek van micro-injecties direct in de hoofdhuid stimuleert de bloedcirculatie en voedt de lamp diep. Het is daarom een ideale behandeling in afwachting van een beginnende kaalheid of zwak haar die dichtheid verliest. Bovendien sublimeert deze behandeling je haar en bevordert het de groei van je dikker haar.
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg