4.79/5 sur 605 avis

Waarom wordt esthetische geneeskunde aanbevolen voor atleten?

Ongeacht leeftijd of geslacht, het belang van sport voor fysieke en mentale gezondheid valt niet te ontkennen. Het staat vast dat sportactiviteit de sterfte aanzienlijk vermindert en de levenskwaliteit verbetert. Maar wist je dat esthetische geneeskunde een waardevolle bondgenoot kan zijn voor atleten? Ontdek hoe het uw prestaties en welzijn kan helpen optimaliseren.

Sport is veel meer geworden dan alleen fysieke activiteit. Ontdek hoe elke pas, elke slag, elke beweging ons leven ten goede verandert, waardoor sport veel meer is dan een simpele gewoonte maar een echte levensstijl.

 • Lichamelijke gezondheid: het is raadzaam om meerdere keren per week 30 minuten fysieke activiteit uit te oefenen, om uw hartgezondheid te verbeteren en uw spieren te versterken om beter te verouderen en het risico op vallen en breuken te verminderen. Het energieverbruik in verband met een activiteit helpt de vetmassa te verminderen en zo een ideaal lichaamsgewicht te behouden.
   
 • Geestelijke gezondheid: de impact van sport op de geestelijke gezondheid wordt vaak over het hoofd gezien. Na een goede inspanning hebben we echter het gevoel een intense volheid te bereiken. Tijdens en na de sessie geven de hersenen inderdaad endorfines af, stoffen die een gevoel van welzijn en euforie geven. Ze geven ons niet alleen het gevoel dat ze het gevoel van pijn en vermoeidheid verminderen. Ze zijn een echte stressverlichter. Daarom wordt mensen met een depressie sterk aangeraden om een sport te beoefenen.
 • Herstel: esthetische geneeskunde optimaliseert spierherstel. Verschillende behandelingen zoals massages of cryotherapie of elektrostimulatie verminderen inderdaad spierpijn en versnellen het herstel na intensieve training of competitie. 
 • Verbetering van het fysieke uiterlijk: esthetische geneeskunde heeft veel voordelen, vooral voor de verbetering van het fysieke uiterlijk. Verschillende lichaamsbehandelingen kunnen het lichaam helpen vormgeven door hardnekkige vetafzettingen te elimineren die niet verdwijnen met behulp van voeding of lichaamsbeweging.
 • Preventie: atleten, vooral degenen die buiten oefenen, worden blootgesteld aan verschillende elementen die hun huid kunnen beschadigen, zoals bijvoorbeeld de zon. Verschillende huidbehandelingen kunnen zo helpen om ze te herstellen en het algehele uiterlijk van de huid te verbeteren.

Andere meer psychologische voordelen zijn onmiskenbaar met betrekking tot esthetische geneeskunde. Daarom betreft het zowel atleten als niet-sporters die hun geestelijke gezondheid willen verbeteren. 

 • Zelfvertrouwen: het is cruciaal voor atleten en hun atletische prestaties om zelfvertrouwen te hebben. Behandeling van esthetische medicijnen kan hen helpen zich beter te voelen over zichzelf en problemen zoals acne of cellulitis te behandelen. Dit kan dus een positieve impact hebben op hun geest en dus op hun prestaties.
 • Psychologische voordelen: naast meer zelfvertrouwen kan esthetische geneeskunde ook echt spelen op de motivatie van atleten. Een goed gevoel in je uiterlijk kan inderdaad de motivatie vergroten om een gezonde en actieve levensstijl te behouden. Atleten kunnen daarom eerder gezonde levensstijlgewoonten volgen door zich goed te voelen in hun lichaam en dus in hun hoofd.
 • Vermindering van stress en angst: we weten dat fysieke onvolkomenheden en gebrek aan zelfvertrouwen een echte bron van stress en angst kunnen zijn. Daarom kunnen atleten, door hun onvolkomenheden te corrigeren met behulp van esthetische geneeskunde, bekwamer zijn in het zien van deze negatieve gevoelens.

Voor atleten kunnen verschillende behandelingen interessant zijn, afhankelijk van welke gebieden ze willen verbeteren: 

 • Het lichaam
 • Cryolipolyse: deze behandeling elimineert de vetclusters die zich bij de kou bevinden door ze te kristalliseren. Omdat ze gekristalliseerd zijn, verdwijnen ze uiteindelijk van nature uit het lichaam. 
 • Laserontharing: haar kan beperkend zijn als onderdeel van bepaalde sportpraktijken. Daarom is permanente ontharing de beste oplossing om haar te verwijderen en huidirritatie door ingegroeide haren te verminderen.
 • De huid
 • Peels: help de huid te scrubben, verbeter de textuur en behandel schade aan de zon en acne
 • Microneedling: door de collageenproductie te stimuleren, verbetert deze behandeling de huidtextuur en stevigheid aanzienlijk
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg