4.81/5 sur 507 avis

Wanneer beginnen met esthetische geneeskunde?

Wanneer beginnen met esthetische geneeskunde? Ben ik oud genoeg? Hoewel estetische chirurgie definitief en onomkeerbaar is, is een van de sterke punten van esthetische geneeskunde dat het vluchtig is en zachte technieken gebruikt. Geen algemene anesthesie of ernstige en onomkeerbare complicaties. Je wilt je haar, acnelittekens of je lippen laten groeien en je vraagt je af of je oud genoeg bent om het te doen?

Het is gemakkelijk om de sprong in de esthetische geneeskunde te wagen wanneer je de behoefte voelt. Maar het is ook duidelijk dat, afhankelijk van de esthetische handelingen, de aanvangsleeftijd niet hetzelfde zal zijn.

Laserontharing: mogelijk vanaf 18 jaar.

Laserontharing maakt een progressieve permanente ontharing van elk deel van het lichaam en gezicht mogelijk. Zeer beroemd sinds meerdere jaren voor 25-30-jarigen, ze zijn niet de enigen die toegang hebben tot deze behandeling. Inderdaad, mannen en vrouwen, vanaf 18 jaar oud, kunnen hun toevlucht nemen tot laserontharing, zodra de hormonale maturiteit is bereikt en daarom het haar stabiel is.

Wel is het soms mogelijk om uitzonderingen te maken op leeftijd. Uitzonderlijk, als je minderjarig bent en je overmatig of vervelend haar hebt, kan het Lazeo-centrum je onder bepaalde omstandigheden permanente ontharing laten gebruiken. Hiervoor is ouderlijke toestemming vereist en hun aanwezigheid tijdens het eerste consult. Klein nadeel: in dit soort situaties zal het moeilijk zijn om het aantal benodigde behandelsessies te bepalen. Het zal ook nodig zijn om herinneringssessies te tellen wanneer de haren stabiel zullen zijn, omdat dit lichte hergroei kan veroorzaken.  

Zachte/oppervlakkige peeling: geen minimumleeftijd.

Zachte peeling, ook wel oppervlakkig genoemd, heeft geen leeftijdsgrens. Het helpt om verwijde poriën strakker te maken, comedonen en microcysten te elimineren, de teint lichter te maken. Ze zijn geïndiceerd tijdens beginners- of late acne van de 40-jarige vrouw.

Er zijn inderdaad verschillende soorten peeling met verschillende effecten en resultaten. Het is daarom belangrijk om het probleem op te sporen en de schil aan te passen. Ben je 18 jaar? Kies dan voor oppervlakkige behandelingen. Acne verdwijnt, poriën worden strakker en het gezicht ziet er gezonder en gladder uit. Op 25-jarige leeftijd zijn er nieuwe uitdagingen, maar zachte peeling kan het uiterlijk van lichte littekens verminderen en verbeteren. Het blijft een lichte en zachte verzorging.

Injecties in de lippen: 18 jaar.

De lippen van Kylie Jenner. De Russische lippen. Snapchat-filters die de lippen vergroten … Je wilt slagen voor de cursus en de lippen van je dromen hebben. Maar voordat je de sprong waagt, zoals de meeste esthetische medische procedures, moet je meerderjarig zijn. Maar dat niet alleen… je moet er goed over nadenken, omdat de resultaten tussen de 6 en 10 maanden zullen duren. Ze verminderen dan beetje bij beetje.

Cryolipolyse: 18 jaar.

Nogmaals, zoals alle behandelingen, moet u meerderjarig zijn. Anders geen leeftijdsgrens om lelijke uitstulpingen te wissen. Deze afslankbehandeling is voor mensen die vet willen verliezen op specifieke gebieden. Deze techniek is niet geschikt voor zwaarlijvige mensen. Als je uitstulpingen hebt waar je vanaf wilt (en je bent meerderjarig), dan is CoolSculpting iets voor jou.

De MD laser: 18 jaar oud.

Geen uitzonderingen op de regel. Maar bovenal zullen we uitleggen waarom het beter is om te wachten tot je 18 jaar oud bent (zie meer). De MD laser heeft als doel de tekenen van huidveroudering, fijne lijntjes, pigmentstoornissen, acnevlekken te behandelen…

Dus (logischerwijs) op je 18e heb je geen fysiek teken van ouderdom. Maar als je acnevlekken hebt, neem dan al de tijd om acne te behandelen.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg