4.81/5 sur 507 avis

Wat moet ik doen? Het is terug schooltijd en mijn huid eist zijn tol.

stress

De vakantie en de zorgeloze dagen zijn voorbij, nu is het weer aan het werk. Het begin van het nieuwe schooljaar markeert een breuk met de zomer, waarin er minder verplichtingen zijn, en dit kan voor sommige mensen tot stress leiden.

Welke invloed heeft stress op ons gezicht? Uit studies is gebleken dat een negatieve invloed van stress op het functioneren van ons lichaam, met inbegrip van moleculaire mechanismen, het immuunsysteem en hart- en vaatziekten, leidt tot vroegtijdige veroudering van het lichaam en het gezicht.

Waarom is dat zo?

Wanneer het lichaam en de geest in voortdurende activiteit zijn, pompt het organisme al zijn energie eruit en raakt het in de war. Overspannen lichamen en geesten leiden tot een daling van de productie van melatonine, een celherstellende antioxidant (ja, dezelfde melatonine die we soms nemen voor een diepe nachtrust). Tegelijkertijd gaat de stofwisseling cortisol afscheiden, een eiwit dat collageen vernietigt, een essentiële factor voor de elasticiteit en jeugdigheid van de huid. Bovendien stimuleert stress bepaalde proteïnen zoals glycatie, wat mede verantwoordelijk is voor het ontstaan van rimpels.

Op welke manier zal je gezicht stress laten doorschijnen?

Gestreste huidveranderingen. Het is kwetsbaarder, vernieuwt zich minder goed, met name met een tragere productie van collageen. Imperfecties zoals acne kunnen ook tijdelijk verschijnen.

Vrouwen verouderen sneller dan mannen (door de hormonen, maar ook door het vaak andere levenstempo). Maar ze leven langer. Leuk feit, toch?)

Onze oplossingen:

  • De Fraxel-laser  : dankzij zijn herstellend vermogen kan de huid worden gedesquameerd (verlies van de oppervlakkige lagen van de opperhuid) en opnieuw worden opgebouwd. Door gefractioneerde stralen op de opperhuid te laten vallen, herstelt de fraxel-laser de huid punt voor punt, zoals bij een fotoretouche. Deze behandeling is ideaal om een frisse en egale teint terug te krijgen.
  • De zachte peeling: Op basis van glycolzuur zal de zachte peeling de huid irriteren om het te laten schilferen en zo de celregeneratie te veroorzaken. Deze behandeling is ideaal om de teint te herstellen, te verenigen en de pigmentatie van donkere kringen te verwijderen.
  • Hyaluronzuur: – Hyaluronzuur : wordt hoofdzakelijk in de rimpels van het ondergezicht geïnjecteerd (nasolabiale plooien, bindweefselplooien, fijne lijntjes, enz.), hyaluronzuur vult ze op om ze te doen verdwijnen.
  • Botox: wordt vooral in de rimpels van het bovengezicht (kraaienpootjes, fronsrimpels, voorhoofdsrimpels, enz.) geïnjecteerd. Botox bevriest de spier die de rimpel vormt en doet deze verdwijnen. Vaarwel aan de tekens van de tijd!
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg