Welk huidtype heb ik ?

Droge huid, vette huid, normale huid, combinatie tot vette huid… We hebben deze termen allemaal wel eens gehoord, maar weet je welke bij jouw huid past? Het is essentieel om je huidtype te bepalen om het te kunnen verzorgen. Daarom vertellen we je er alles over en dankzij ons kun je een huiddiagnose uitvoeren om aangepaste verzorging te gebruiken!

Wat zijn de verschillende huidtypes?

Weet je om te beginnen wat een huidtype is? Het is een oppervlak bedekt met een hydrolipidenfilm, die zelf een beschermende film is die bestaat uit talg en zweet, bedoeld om je opperhuid te beschermen. Het is belangrijk erop te wijzen dat de hoeveelheid talg en zweet ons hele leven varieert, maar vooral afhankelijk van onze genetica, hygiëne en leeftijd. Daarom kan ons huidtype veranderen.

Er zijn 6 huidtypes met elk zeer specifieke kenmerken:

 • Normale huid is gewoon een uitgebalanceerde huid, die geen bijzondere problemen oplevert. De wetenschappelijke term daarvoor is eudermisch. Kortom, het is niet te vettig en ook niet te droog.
 • Een vette huid wordt gekenmerkt door verwijde poriën, mee-eters en onvolkomenheden. Het is meestal een acne huid. Het is meestal dik en zal aan het eind van de dag schijnen. Het vet op de huid kan aan het begin van de menstruatiecyclus meer aanwezig zijn als gevolg van vervuiling, stress maar ook producten die op de huid worden aangebracht.
 • Een droge huid wordt herkend door het feit dat het ruw is en spanning veroorzaakt.

In tegenstelling tot een vette huid, mist een droge huid talg en heeft ze diepe voeding nodig. Dit kan nog worden verergerd door klimaatverandering, wind, zeewater of chloor. Een droge huid is een huid die vet mist, niet te verwarren met een uitgedroogde huid die water mist.

 • Combinatiehuid is een mengsel van een vette en droge huid. Het wordt gekenmerkt door vettig te zijn in de T-zone ( voorhoofd, neus, kin ) met zwarte vlekken en droge of normale wangen. Deze huid verdient speciale aandacht en producten die zijn aangepast aan zowel de T-zone als de rest van het gezicht.
 • Gevoelige huid reageert des te meer op externe agressies zoals wind, kou, vochtigheid, etc.  Het kan worden geassocieerd met een droge, vette of zelfs gemengde huid. Het zal de neiging hebben om te blozen, vooral op de wangen. Het is essentieel om producten te gebruiken die goed zijn aangepast aan dit specifieke type huid.
 • De volwassen huid daarentegen wordt gekenmerkt door een losse, gerimpelde en strakke opperhuid. De zorg moet zo goed mogelijk worden aangepast om hem in staat te stellen een uitstraling, een jeugd, terug te krijgen.

Hoe weet ik mijn huidtype?

Wil je een mooie huid hebben en dat deze voor deze zomer goed voorbereid is? Het is essentieel om te weten welk type huid je hebt. U kunt daarom een specialist, een dermatoloog of een gekwalificeerde schoonheidsspecialiste, om advies vragen. Om het sneller te maken, kunt u eenvoudig uw huid observeren.

Inderdaad, je gezicht spreekt voor zich en geeft je verschillende factoren om het huidtype te herkennen. Het is belangrijk om je teint te observeren, of het nu helder, dof of grijsachtig is. Maar ook de dikte, het dilatatieniveau van de poriën, de aanwezigheid van zwarte vlekken, glans en waar ze zich bevinden. En tot slot de textuur.

In principe:

 • Als je huid met het blote oog glanzend is en vochtig aanvoelt, dan is het vettig.
 • Als je gezicht ruw aanvoelt met weinig zwarte vlekken en strakke poriën, dan is het droog en waarschijnlijk behoorlijk gevoelig.
 • Als alleen je T-zone glanzend is met verwijde poriën en af en toe mee-eters, dan is hij gemengd.
 • Als je een significante slappe huid en grijzige teint opmerkt, dan is het een volwassen type.

Zodra u dit allemaal heeft waargenomen, kunt u de zakdoektest uitvoeren. Deze test wordt uitgevoerd op een schoon, gereinigd gezicht. 30 minuten na gezichtsreiniging, plaats het weefsel gewoon op uw gezicht en druk ongeveer 10 seconden in. Na 10 seconden kijk je naar het resultaat in het licht en de hoeveelheid vet op het weefsel. Een vette huid heeft de neiging om sporen achter te laten op bijna de hele zakdoek, een gecombineerde huid alleen op de T-zone en een droge huid laat er geen achter.

Welke behandelingen bij LAZEO zijn geschikt voor een vette huid?

Voor een huid met vergrote poriën die de neiging heeft vet te worden, raden wij een peeling aan.

 • De peeling, een cocktail van chemische stoffen, helpt om de huid weer te laten stralen en onvolkomenheden te verminderen, en heeft tegelijkertijd een effect op de regeneratie van de huid en de celvernieuwing. Door irritatie moet de huid zich herstellen en vernieuwen. Zo worden de poriën vernauwd, wordt de talgproductie verminderd en verdwijnen mee-eters.

Welke behandelingen bij LAZEO zijn geschikt voor een droge huid?

Voor een droge huid raden we Hydrafaciale of mesotherapie aan.

 • De Hydrafaciale zorg maakt het mogelijk om de comedonen te extraheren, evenals een diepe hydratatie die celvernieuwing bevordert. Deze behandeling introduceert inderdaad juiste producten zoals serums en voedingsvitamines om uw huid diep te helpen. De krachtige antioxidanten helpen ook bij het bestrijden van vervuiling, zon of stress.
 • Mesotherapie, een echte verjongende remedie, stimuleert de elasticiteit van de huid, verbetert de hydratatie en verenigt de teint. Deze behandeling bestaat inderdaad uit het injecteren van hyaluronzuur, vitamines en mineralen die essentieel zijn voor uw huid om het een echte glans te geven.

Welke behandelingen bij LAZEO zijn geschikt voor een volwassen huid?

 • Voor een volwassen huid kan opnieuw mesotherapie worden uitgevoerd. Het helpt inderdaad om kleine fijne lijntjes glad te strijken en helpt de huid te vechten tegen anti-oxidanten die het voortijdig verouderen.
 • PRX is een bio-conditioner gemaakt van trichloorazijnzuur ( TCA ) en waterstofperoxide. Het helpt de huid opnieuw te maken, de uitstraling en kwaliteit van de huidtextuur te verbeteren. Het werkt als een bio-verjonging van de huid en verbetert het uiterlijk.
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg