4.79/5 sur 605 avis

Welk serum moet je kiezen voor je gezicht?

Saaie teint, bruine vlekken, onvolkomenheden of gebrek aan stevigheid, er zijn veel serums om te kunnen verhelpen en dus een mooie huid te hebben. Ze hebben hun plaats volledig gevonden in onze cosmetische routine, maar weet je welke je moet kiezen op basis van je huidtype, hoe en wanneer je het moet aanbrengen? We zullen je alle nodige kennis over hen geven!

Wat is een gezichtsserum?

Een gezichtsserum is een cosmetische behandeling die helpt om een specifiek probleem van de opperhuid aan te pakken om het te reguleren. De belangrijkste verschillen met vochtinbrengende crèmes zijn dat serums meestal minder water bevatten, meer geladen zijn met actieve ingrediënten en dieper in de huid doordringen. Ze bieden geen bescherming aan het huidoppervlak en behandelen problemen met uitdroging, bruine vlekken, acne-gerelateerde onvolkomenheden of tekenen van huidveroudering veroorzaakt door vrije radicalen.

Hoe gebruik je je gezichtsserum?

Het is belangrijk op te merken dat het gezichtsserum tweemaal daags, eenmaal ’s ochtends en eenmaal’ s avonds, voor de vochtinbrengende crème wordt aangebracht. Het is niet verplicht om ’s ochtends en’ s avonds hetzelfde serum te gebruiken. Als u meerdere huidproblemen heeft, kunt u ’s ochtends en’ s avonds de andere behandelen.

Voordat u uw serum aanbrengt, moet u de huid dubbel reinigen. Dit maakt het mogelijk om de poriën grondig schoon te maken en te ontstoppen. Het serum kan daarom dieper in de huid gaan, wat de effecten vermenigvuldigt.

Hoe breng je je serum op je huid aan?

 • Neem een paar druppels serum, plaats 4 tot 5 druppels in de palm van je hand en niet direct op je gezicht.
 • Verwarm het product in je handpalmen met cirkelvormige bewegingen. Hierdoor is de effectiviteit van het serum onmiddellijk.
 • Breng het product met kleine kranen aan op het hele gezicht. Het product dringt dan dieper in de huid door.
 • Breng dan je dagcrème aan als je deze stappen ’s ochtends uitvoert en je nachtcrème voor de avond.

Hoe kies je je gezichtsserum?

U moet ervoor zorgen dat uw serum wordt gekozen op basis van de onvolkomenheden die u wilt behandelen, omdat elk serum een nauwkeurige onregelmatigheid heeft. Als u een normale huid heeft, zonder onvolkomenheden, kunt u uw serum kiezen op basis van de huidproblemen die u wilt voorkomen, zoals rimpels.

 • Gedehydrateerde huid: u moet zich dan wenden tot een gezichtshydraterend serum om diep in de behoeften van de huid te voorzien. We raden u aan om u te wenden tot serums die hyaluronzuur bevatten, omdat het een krachtige vochtinbrengende crème is die wordt herkend in de esthetische geneeskunde. Het kan inderdaad 1000 keer zijn gewicht in water vasthouden, waardoor uitdroging wordt voorkomen. Het heeft ook het vermogen om rimpels en fijne lijntjes en een slappe huid te vertragen.
 • Saaie teint: een huid die niet stralend is, is het resultaat van huid die is blootgesteld aan milieuvervuiling, een onevenwichtig dieet of overmatige blootstelling aan UV-stralen. Om dit te verhelpen, raden we u aan om u tot een antioxidant serum te wenden. De huid wordt vervolgens de hele dag beschermd tegen externe verontreinigende stoffen, maar ook tegen huidveroudering.
 • Gevoelige huid: gevoelige huid is vaak vatbaar voor irritatie, roodheid, benauwdheid moet een serum gebruiken als het rustgevend is. We moeten ons dan wenden tot producten met ontstekingsremmende en beschermende eigenschappen.
 • Onvolkomenheden: huid met onvolkomenheden moet veranderen in “ olieachtige ” serums, die tot doel hebben de talgproductie te reguleren en zo restsporen te beperken die in pigmentvlekken kunnen veranderen. Geef vervolgens de voorkeur aan serums om formules aan te steken met actieve ingrediënten zoals theeboom, zink en salicylzuur. Veel merken bieden ook serums aan die het korrelige huideffect verminderen.
 • Huidveroudering: huid met tekenen van veroudering kan vanaf de leeftijd van 30 jaar worden behandeld met serum op basis van hyaluronzuur. De hydratatie van de huid blijft dan behouden, de eerste zichtbare rimpels kunnen worden gevuld en de weefsels worden opnieuw versterkt. Anti-aging serums hebben dan de ideale troeven om dit probleem op te lossen.
 • Droge huid: zijn huiden zonder lipiden of talg. Ze hebben producten nodig om ze te voeden en de hydrolipidenfilm van de huid te herstellen. Het is daarom noodzakelijk om over te schakelen op hydraterende serums om deze droogheid te reguleren.

Welke esthetische behandelingen voor gezichtsbehandelingen werken als serum?

 • Oxyface: net als sommige serums onthult oxyface-behandeling de uitstraling van de huid door zuurstof en zuivering. Het bijzondere van deze behandeling is dat de huid stralend is met behulp van zuurstof geprojecteerd onder een bel die de cellen regenereert en vecht tegen de tekenen van huidveroudering.
 • Hydrafacial: deze behandeling lijkt sterk op een serum voor een gedehydrateerde huid. Het maakt het inderdaad mogelijk om de huid diep te hydrateren en intens te voeden. Voor optimale hydratatie raden wij u aan deze behandeling regelmatig uit te voeren.
 • LaseMD Ultra: deze behandeling, ook wel Babygezicht genoemd, helpt de babyhuid te herstellen. Het kan dan huidveroudering, fijne lijntjes, acne, roodheid en ook huidtextuur behandelen. 3 tot 5 sessies worden aanbevolen om door de weken een stralende teint terug te krijgen.
   
 • De Hollywood Peel: deze wereldwijd bekende behandeling werkt op het oppervlak door de meest oppervlakkige huidlaag te verdampen en diepgaand de aard van de laser te gebruiken. Deze behandeling is ook sneller en effectiever dan andere lasers, dankzij het afbladderende effect. Het kan ook alle huidtypes behandelen, op elke leeftijd en in elk seizoen.
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg