4.79/5 sur 605 avis

Wist u dat?  Het verschil tussen cosmetische chirurgie en esthetische geneeskunde.

lazeo

“Ik wil mijn lippen vergroten.” Chirurgie of esthetische geneeskunde? 

“Ik wil het volume van mijn borst vergroten.” Chirurgie of esthetische geneeskunde?  

Het is niet ongewoon dat mensen het verschil tussen deze twee interventies niet kennen. Ze hebben inderdaad een gemeenschappelijk doel: verfraaiing en verjonging. Verschillen liggen echter in hun gevolgen en levensduur. Ze zijn ver genoeg weg om elk te bevredigen volgens de behoefte en vraag.

We leggen het verschil uit tussen deze twee interventies, met zijn voor- en nadelen.

Esthetische geneeskunde

De laatste jaren beleeft de esthetische geneeskunde veel belangstelling. Als bewijs schat de International Master Course on Aging Skin (IMCAS) de jaarlijkse groei van esthetische geneeskunde in de wereld op ongeveer 7%. Het wordt gemeengoed dankzij de zachte en niet-invasieve methoden, omdat het de correctie van niet-pathologische complexen op een tijdelijke en omkeerbare manier mogelijk maakt. De esthetische geneeskunde houdt zich bezig met het onderhouden, opvullen of corrigeren van verschillende delen van het lichaam.

De voordelen : de voorgestelde procedures zijn veel minder beperkend dan cosmetische chirurgie, wat een belangrijk voordeel is. De meeste behandelingen die in de esthetische geneeskunde worden aangeboden, vereisen geen anesthesie. Het is nog steeds mogelijk om een crème aan te brengen of een verdovingsinjectie te maken tijdens ongemakkelijke sessies. 

Esthetische geneeskunde is omkeerbaar en verdwijnt na verloop van tijd.  Voor botox-injecties duurt het bijvoorbeeld tussen de 4 en 6 maanden, afhankelijk van de gezichtsuitdrukking en leeftijd. Geen grote spijt te verwachten…

Nog een van de voordelen van esthetische geneeskunde: het is financieel betaalbaarder dan chirurgie. Hyaluronzuur injecties, Bijvoorbeeld zijn erg beroemd, beginnen vanaf 360 euro. Voor cosmetische chirurgie zal het nodig zijn om minstens vanaf 3000 euro te tellen voor een zorg.

De esthetische geneeskunde bereikt ook een breder publiek: opnieuw kan laserontharing worden toegepast vanaf het einde van de puberteit, wanneer de haargroei stabiel is. Bij Lazeo, raden we aan te wachten tot je meerderjarig bent.

De nadelen : esthetische geneeskunde biedt een zeer breed scala aan apparaten met meerdere toepassingen, die de patiënt soms kunnen desoriënteren.  Maar een professioneel kan u begeleiden bij het kiezen van een behandeling die perfect is aangepast aan de indicatie.  

Bovendien, hoewel de procedures minder zwaar zijn dan een operatie, zijn er vaak verschillende (milde) bijwerkingen: blauwe plekken, zwelling, roodheid, enz. Maar, was het enkel dit…

Cosmetische chirurgie

In tegenstelling tot esthetische geneeskunde, wordt chirurgie al tientallen jaren over de hele wereld geïmplanteerd. Vanaf het jaar 2000 nam het aantal patiënten met 50% toe, met de wens om een perfect lichaam te hebben, bijna vergelijkbaar met de internetpop. Inderdaad, het is erg populair voor alle leeftijdscategorieën. Het maakt het mogelijk om een deel van het lichaam of gezicht volledig en definitief te veranderen.  Net als esthetische geneeskunde heeft chirurgie voor- en nadelen.

De voordelen : De operatie biedt een definitief antwoord, omdat na de operatie het resultaat onomkeerbaar is. Het wordt ook gebruikt voor sequelae of meer uitgesproken misvormingen.  Je moet er dus over nadenken voordat je begint!

De nadelen : Chirurgie vereist noodzakelijk algemene of lokale anesthesie. Dit zijn zwaardere (en duurdere) operaties, die dus meer tijd voor reflectie zullen vergen. Het zal ook nodig zijn om een periode van rust, genezing en postoperatieve zorg te bieden.  

Tenslotte zijn, net als bij de esthetische geneeskunde, de risico’s op falen en complicaties niet uit te sluiten. Die zijn vaak belangrijker: afstoting van implantaten, huidverkleuringen… of zelfs teleurstelling over de resultaten.

In geval van twijfel over uw behoeften, raden wij u aan om rechtstreeks contact op te nemen met uw lazeo centrum voor esthetische geneeskunde.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg