4.81/5 sur 507 avis

Zomer: het voedsel om te kiezen

In de zomer komen sommige van onze kleine foutjes weer boven… Cellulitis, een opgeblazen gevoel, of zelfs kleine zomerpuistjes zijn zichtbaar bij de eerste stranden. Ook hebben we last van een zeer droge huid en neemt de transpiratie toe.

Goed eten tijdens de zomer kan deze kleine complexen verminderen. Ontdek ons advies.

Benen en billen: hydrateren met fruit

Tijdens de zomer, heb je vaak een complex over je cellulitis. Je moet weten dat het eerst verschijnt als “waterige cellulitis” (vasthouden van water en slechte circulatie)

Wanneer onregelmatigheden en kleine bultjes zichtbaar worden, worden ze in de zomer soms gevolgd door een opgeblazen gevoel, zwellingen en zelfs een slechte bloedcirculatie rond de dijen en de billen.

De oplossing: begin met het eten van meer rauwe groenten en fruit. Ze bevatten veel water. Dit houdt je cellen gehydrateerd en voorkomt zo cellulitis. Geef dus niet op voor verse fruit- en groentesalades (nog een kans om ’s morgens naar de markt te gaan en vers voedsel te zoeken).

Lecithine, dat voorkomt in eieren, soja, sinaasappelen, spinazie en aardappelen, is een essentieel element in de strijd tegen cellulitis. Het helpt weefsel te herstellen door de celwanden op te vullen en te herstellen. Plus, het houdt je volledig gehydrateerd..

Wat is de oplossing voor mooi armen deze zomer?

Een droge huid is vaak oncomfortabel. Het is strak en meer zichtbaar en oncomfortabel in de zomer. Veel vrouwen hebben last van keratosis pilaris (kleine, korrelige pukkeltjes op de armen). Maar het goede nieuws is dat ze met de zon minder worden.

De oplossing: een handvol walnoten helpt om aan uw dagelijkse behoefte aan omega-3 essentiële vetzuren te voldoen. Het zal ook uw cellen en bindweefsel hydrateren. Het is echter belangrijk een arts te raadplegen om het onderliggende probleem te behandelen.

Rug en borst: afscheid van kleine puistjes door zweten

Hebt u puistjes opgemerkt tussen uw behandelingen, op uw schouders of op uw rug? Zweet van de zomerhitte is vaak de oorzaak. En als je omgeving vervuild is, kan het ook je poriën verstoppen en een acne-uitbraak stimuleren.

De oplossing: Als je een vette huid hebt en snel last krijgt van acne, probeer dan voedingsmiddelen als abrikozen, shiitake paddenstoelen, zoete aardappelen en mango’s in je dieet op te nemen. Deze voedingsmiddelen, die rijk zijn aan vitamine A, normaliseren de productie en de levenscyclus van uw huidcellen.

Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg