4.79/5 sur 601 avis

Zonacne: Wat zijn de effecten van de zon op acne?

Zonacne: Wat zijn de effecten van de zon op acne?

“In de zomer heb ik altijd een mooie huid, zonder puistjes, dankzij de zon”. Inderdaad, de zonnestralen kunnen in de zomer zowel nuttig als beperkend zijn voor uw huid, wanneer zonnige dagen aankomen. Daarom zullen we de verschillende gevolgen analyseren om de waarheid van het valse te ontrafelen! Het is essentieel om onderscheid te maken tussen de onmiddellijke effecten en de langetermijngevolgen van de zon op acne.

Hoe moeten we de zon doseren voor onze acne-gevoelige huid?

 • De zon kan een geweldige bondgenoot zijn voor onze huid. Onze huid synthetiseert inderdaad vitamine D die aanwezig is in UV-stralen. Hierdoor wordt talg gereguleerd, waardoor de huid niet te vettig wordt en de poriën verstoppen. Bovendien helpt het bij het reguleren van melatonine, het hormoon dat zorgt voor slaapkwaliteit.
 • Aan de andere kant, wanneer de blootstelling aan de zon te hoog wordt en er geen voorzorgsmaatregelen worden genomen om de huid te beschermen, kunnen de effecten volledig tegengesteld zijn. Dit kan de productie van talg verhogen, wat de uitbraak van acne kan verergeren. De opperhuid kan dikker worden, wat bevorderlijk is voor de vorming van acnepuistjes onder de huid. Bij acnelittekens kunnen ook bruine vlekken verschijnen. Ten slotte versnelt dit het verouderingsproces van de huid.

Het is daarom belangrijk om bepaalde regels te volgen met betrekking tot de blootstelling van uw huid aan de zon als u alleen de voordelen wilt krijgen.

Wat is het stuiterende effect van de zon?

In eerste instantie zorgt de zon ervoor dat de puistjes verdwijnen onder invloed van UV-stralen. Daarna zul je zien dat ze plotseling weer verschijnen. Dit komt omdat de huid de neiging heeft om dikker te worden om zich te verdedigen tegen UV-stralen, waardoor de puistjes eronder “opgesloten” blijven. De huid ziet er dan vrij glad en mooi uit. In werkelijkheid hopen talg en dode cellen zich op en als de huid weer dunner wordt, komen alle puistjes weer tevoorschijn, vooral aan het begin van het nieuwe schooljaar!

Hoe acne tegen de zon te beschermen?

 1. Zonbescherming: gebruik een geschikte voor een acnepgevoelige huid
 2. Reiniging: de huid moet ’s morgens en’ s avonds worden schoongemaakt om ophoping van zonnebrandresten en onzuiverheden te voorkomen
 3. Afschilfering: één keer per week worden uitgevoerd met een zeer zachte scrub om celvernieuwing te vergemakkelijken
 4. Hydratatie: ’s morgens en’ s avonds met een goede anti-vlezige vochtinbrengende crème en vergeet niet om goed water te drinken

Wat zijn de juiste zonnereflexen voor acne huid?

 • de zogenaamde “avondklok” tentoonstelling: allereerst is het belangrijk om jezelf geleidelijk bloot te stellen aan de eerste zonnestralen in het voorjaar. Gebruik vervolgens de “ avondklok ” reflex om jezelf ’s ochtends voor 11.00 uur bloot te leggen en dan pas na 16.30 uur
 • bescherming tegen de zon: het is erg belangrijk en zelfs essentieel om zonnebrand of brandwonden te voorkomen en ook om huidveroudering te voorkomen. Dit is des te belangrijker voor een acnelhuid die door de zon erger kan worden.
 • met antioxidanten = kunt u uw huid in de zon voorbereiden door de bescherming te versterken met behulp van hun vele voordelen. U kunt dus meer seizoensfruit en -groenten consumeren, die u al in uw dagelijkse routine zou moeten gebruiken, maar meer in de zomer en als u een acnepgevoelige huid heeft.

Welke behandelingen zijn geschikt voor acne huid?

 • Hydrafacial = helpt bij acne- en littekenproblemen. Het is ook geïndiceerd voor een vette, verstopte huid, mee-eters, verwijde poriën en huidonregelmatigheden.  Dankzij het proces wordt de oppervlaktelaag van de opperhuid inderdaad geëxfolieerd, worden onzuiverheden verwijderd, zoals overtollig talg. Vervolgens worden diepe huidafwijkingen geëxtraheerd en wordt dus seborrheic retentie voorkomen. De huid wordt in al zijn aspecten gereinigd en beschermd, zal minder vatbaar zijn voor acne. Het moet worden gecombineerd met oxyface voor een optimaal resultaat.
 • Baby Face = Deze behandeling is bijzonder geschikt voor “korrelige” huid. Het verbetert de kwaliteit van de huid aanzienlijk, verstevigt de poriën en vermindert vlekken en littekens veroorzaakt door acne. Deze behandeling wordt “op maat gemaakt” genoemd, omdat de instelling van de laser is aangepast en het cosmetische actief wordt gedoseerd volgens uw behoeften.
 • Zacht peeling = de huid wordt geëxfolieerd met een chemische stof die op het gezicht wordt aangebracht. De huid schilt en regenereert uiteindelijk. De oppervlakkige huidlagen worden dan volledig geëxfolieerd en de productie van collageenvezels wordt gestimuleerd. Peeling is voor jou als je lijdt:
 • van acne begin of einde van evolutie met aanhoudende microcyst
 • late acne bij 40-jarige vrouwen in het maxillaire gebied 
 • acne met gepigmenteerde littekens na inflammatoire 
 • lichte littekens
Selecteer uw regio
BelgiëBelgië
NederlandsFrançais
FrankrijkFrankrijk
LuxembourgLuxembourg